CHP Genel Merkezi'ne yapılan silahlı saldırı anı

CHP Genel Merkezi'ne yapılan silahlı saldırı anı

Ankara CHP Genel Merkezi'ne yapılan silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde; siyah otomobille CHP Genel Merkezi'ne gelen saldırganın aracın içinde ateş açma anı ve sonrasında olay yerinden gitmesi bulunuyor. Saldırıyı gerçekleştiren ve polis tarafından yakalanan Hacı Ali Hamurcu dün polis tarafından yakalanmış çıkarıldığı mahkeme tarafından ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları nedeniyle 4 yıl hapis yatan ve çıkan Hacı Ali Hamurcu, TBMM’de açıklamalarda bulunmuştu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde geçici sözleşmeli işçi olarak çalıştığı dönemde kurye olarak kanunsuz ve usulsüz işlemler karşılığında para teslim alıp teslim ettiğini belirten Hamurcu, savcıya sunduğu rüşvet defterinden sonra bu kez tüm olup biteni kitaba dönüştürdüğünü, yakında çıkacağını söyledi. “Tek kişilik çete olur mu?” diye soran Hamurcu, “Parayı ben topladım, usulsüz ruhsatları onlar verdi, dün emir kuluydum, bugün günah keçisi oldum. Cezamı çektim, her şeyi tek başıma yapmışsam, bu usulsüz belgeleri kimler neden imzaladı?” dedi.

 

ADLİYE-BELEDİYE-VALİLİK

TBMM’deki basın toplantısına CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve Konya Milletvekili Atilla Kart da katıldı. Kulkuloğlu, Kayseri’deki yolsuzluk soruşturmasının adliye-belediye ve valilik üçgeninde kapatıldığını öne sürdü. Kulkuloğlu, iddiaların kilit ismi Hacı Ali Hamurcu’nun cezaevinden çıktıktan sonra kamuoyuna açıklama yapmak istediğini belirterek, sözü ona verdi. Hamurcu özetle şunları söyledi:

“Belediyede çalıştığım sürede bana senin işin kuryelik dediler, şu adamdan şu parayı al dediler aldım, getirdim kimlere teslim et dedilerse ettim, şahsıma para almadım, ancak maaşım haricinde bu emri verenler bana para verdiler, beni pis işlere alet ettiler. Deftere yazdım, 2005-2007 sürecinde rüşvet defteri olarak kayıtlara geçti.

"MALVARLIĞIM YOK"

Bir seferde 580 bin lirayı kim kime, neden teslim eder. Bu defteri herkes görmezden geldi. Malvarlığım yok, araştırsınlar, bu paraları getir git al teslim et diyenlerin malvarlıkları araştırılmadı. Bu paraları kime verdiklerini bu deftere kaydettim. Bana teslim edilen paralar kanunsuz, usulsüz işlemlere karşılık alındı. ODTÜ’den bilirkişi heyeti tüm kanunsuzluklar ve usulsüzlükleri tespit edip, benim ifadelerimi doğruladı. Ben ceza alacağımı bilerek tüm gerçeği anlattım. Hakim ve savcıların vicdanına bıraktım ama hayal kırıklığını uğradım. Ben cezamı çektim, hesabımı ödedim, vicdanlara sesleniyorum. Haksızlıklar karşısında susan, dilsiz şeytandır, susmadım, ben de adalet istiyorum.”