Chp Lideri Kılıçdaroğlu, Akşehir’de

Chp Lideri Kılıçdaroğlu, Akşehir’de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, memleketi olarak nitelendirdiği Konya’nın Akşehir ilçesinde vatandaşlara seslendi.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, memleketi olarak nitelendirdiği Konya’nın Akşehir ilçesinde vatandaşlara seslendi.

Akşehir Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan mitingde, sözlerine Akşehir’e başbakan olarak geleceğini ve Akşehir’i il yapacağını söyleyerek başlayan Kılıçdaroğlu, “Sevgili hemşehrilerim, büyük dedemin türbesi burada. Ben Akşehirliyim. Akşehirli olmaktan da gurur duyuyorum” dedi. Ayın 30’unda sandığa omuz omuza, kol kola, bayram havası içinde gideceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Halkın iktidarını kuracağız. Halkın çıkarlarını sonuna kadar koruyacağım ve savunacağım” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Türkiye’de mazotun çok pahalı olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, “Ben söz veriyorum, Kılıçdaroğlu sözü. Akşehirli hemşehriniz olarak söz veriyorum. Mazotun litresi CHP iktidarında çiftçi için 1,5 lira olacak” dedi.

Türkiye’yi çağdaş bir ülke haline getirmek zorunda olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bugün Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü. Bugün bizim onurumuz olan gururumuz olan şehitler günü. Çanakkale’de dedelerimiz kucak kucağa yatıyor. Onlar bize güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele ettiler. Çocuklarımız özgür ve bağımsız bir Türkiye’de yaşasın diye. Ama biz onların çocukları olarak bir yükümlülük altındayız. Biz de çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız” şeklinde konuştu.

CHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Lütfi Çelebi’ye destek isteyen Kılıçdaroğlu, Akşehir yerine Kırşehir diyerek, “Lütfi başkanı Kırşehir’de başkanlık koltuğuna oturtacağız söz mü?” diye sordu. Kadınlara da seslenen Kılıçdaroğlu, “Kadın kardeşlerime sesleniyorum. Düne kadar sizin başörtünüz üzerinden siyaset yapılıyordu ama onu elinden aldım. Şimdi ister başı açık olsun, ister başı kapalı olsun bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var” dedi. Aslında Akşehir’de bir miting yapmaya niyetli olmadıklarını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Siz burada korsan bir miting düzenlemişsiniz, sizi en kısa zamanda Silivri’ye göndereceğim” diye espri yaptı.

Konuşması sırasında ezan okunması nedeniyle bir süre konuşmasına ara veren Kılıçdaroğlu, “Güzel bir Türkiye için el birliği yapmak zorundayız. Bölünme zamanı değil, kavga etme zamanı değil, beraber olmak, huzur içinde olmak zamanıdır. Hiç kimseyi kimliğinden ötürü, hiç kimseyi inancından ötürü ötekileştirmeyelim. Herkes bizim kardeşimiz. Hepimize bu ülkede ekmek var. İş var, aş var” diye konuştu.

Akşehir’deki miting Kılıçdaroğlu’nun, CHP Akşehir, Ilgın, Tuzlukçu gibi ilçe belediye başkan adayları ile hatıra fotoğrafı çektirmesi ve halkı selamlamasının ardından sona erdi.