CHP'den Taksim için ilk açıklama

CHP'den Taksim için ilk açıklama

İstanbul'daki canlı bombalı saldırısı ile ilgili CHP'den ilk değerlendirme Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke'den geldi.

İstanbul'daki canlı bomba saldırısı ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Antalya'da acil değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantı ardından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Türkiye; teröre alışmayacak, alıştırmayacağız. Türkiye terörü kanıksamayacak kanıksatmayacağız, terörü normalleştirmenize izin vermeyeceğiz" dedi.

CHP'nin "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı" için Antalya'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK üyeleri, İstanbul'daki canlı bomba saldırısı ardından acil değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantının ardından açıklama parti sözcüsü Böke'den geldi. Böke, "Yine ölüyoruz" diye başladığı sözlerine, "Bugün bir kez daha terör bizden çok değerleri, canlarımızı aldı. Kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifa ve milletimize ve tüm sevenlerine de derinden başsağlığı ve sabır diliyoruz" dedi.

Yapılan açıklamalara göre yaralıların arasında yabancı turistlerin de bulunduğunu ve şifa dileklerini tüm dünyayla paylaştığını aktaran Böke, şunları söyledi:

"Terör kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun, hedefi ne olursa olsun bir insanlık suçudur. Terörü kuvvetle lanetliyoruz ve terörü Türkiye'nin kucağına bırakmış olan herkesi de acilen sorumluluğa davet ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızla birlikte, yüksek sesle bir kez daha soruyoruz, Türkiye'yi bu terör bataklığına ve her gün canlarımızı kaybetmeye itmiş olan yol hangi yoldur ve sorumlusu kimdir? Daha bu hafta yaptığımız basın açıklamasında şu sözleri ifade etmiştik, "Bugün beylik laflarla büyük nutuklar atıp bir sonraki bombanın canlarımızı almasını mı bekleyeceğiz, yoksa terörün nedenlerini sorumlularını ve alınacak önlemleri ilk iş olarak ele alıp bir şeyleri değiştirecek miyiz?" Bu soruyu soralı birkaç gün oldu."

Bu soru üzerinden bugün yine canların kaybedildiğini belirten Böke, "Yine beylik laflarla nutuk atan siyasi sorumluları dinledik, biz bir kez daha hamasetle karşı karşıya kaldık" diye konuştu.

Bunun karşısında taleplerinin çok açık olduğunu belirten Böke, "Acil önlem alınarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır" dedi. Hükümetin saldırılarda kaybedilen canları korumakla yükümlü olduğunun altını çizen Böke, yaşanan son olayın ardından bütün siyasi sorumluların yeniden kendi siyasi sorumluluklarını değerlendirmeye davet ettiklerini söyledi.

CHP Sözcüsü, "Türkiye teröre alışmayacak alıştırmayacağız. Türkiye terörü kanıksamayacak kanıksatmayacağız, terörü normalleştirmenize izin vermeyeceğiz" dedi.

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve bölge milletvekillerinin anbean olarak gelişmeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaştıklarını kaydeden Böke, MYK'nın da bugün acil bir değerlendirme toplantısı yaptığını ve yapmaya devam edeceğini açıkladı.

Böke, konuşmasını terörün sona ermesi temennisinin ardından "Biz kez daha siyasi sorumlular sorumluluklarını yerine getirsin" sözleriyle noktaladı.