CHP'li kadın vekiller Kılıçdaroğlu'nu savundu !

CHP'li kadın vekiller Kılıçdaroğlu'nu savundu !

CHP'li kadın vekiller Meclis'te düzenlenen basın toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yaptı.

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, “önüne yatmak” ifadesinin "koruma ve kollama"anlamında olduğunu belirterek,“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tecavüze uğrayan 45 çocuğa karşın bu olayın yaratılmasına neden olan Ensar Vakfı'nın önüne yatmıştır, yatmış mıdır, yatmıştır, nasıl yatmıştır, koruyarak kollayarak yatmıştır” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekilli Gaye Usluer, TBMM'de partisinin kadın milletvekilleri ile basın toplantısı düzenledi.

"ÖNÜNE YATMAK KORUMA VE KOLLAMA ANLAMINDADIR"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada kullandığı ifadeye ilişkin soruya da Usluer, şu yanıtı verdi:

"burada cinsiyetçi bir yaklaşımla Türkçe'deki bir terimin cinsiyete göre değerlendirilmesi cinsiyete göre adlandırılması zaten normal olmayan durumdur.

Bu sözler koruma kollama anlamına gelmektedir, nedir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tecavüze uğrayan 45 çocuğa karşın bu olayın yaratılmasına neden olan Ensar Vakfının önüne yatmıştır, yatmış mıdır, yatmıştır, nasıl yatmıştır, koruyarak kollayarak yatmıştır."

"LİNÇ KAMPANYASI YÜRÜTÜLÜYOR"

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da bir “linç kampanyası” yürütüldüğünü belirterek şöyle dedi:

“Genel Başkanımıza bu yapılanlar elbette ki bir suçu, tecavüzü örtme çabasıdır, bilinçli ve sistemli bir linç kampanyasıdır ve bu 45 çocuğa yapılan tecavüzü örtemeyecektir. Örneğin bir AKP’li vekil, kadın gazetecilerin bacak arasına gönderme yaptığında bu protestoların daha fazlasını daha büyüğünü beklerdik ama maalesef amacın bu olmadığını ve sadece o suçları örtmek için Genel Başkanımız üzerinden bir linç kampanyası yürütüldüğünü görüyoruz.”