CHP'li Tezcan'ı yaralayan kişi tutuklandı

CHP'li Tezcan'ı yaralayan kişi tutuklandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ı yaralayan Alğarslan S. tutuklandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yönelik silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan Alparslan S. tutuklandı, diğer 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yönelik silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan Alparslan S. tutuklandı, diğer 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tezcan'a kent merkezinde yemek yediği restoranda silahlı saldırıda bulunduğu iddia edilen Alparslan S. (37) ile diğer şüpheliler F.Y. ve İ.T, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Adliye girişinde gazetecilere "Hiçbir şey söylemeyeceğim." diyen Alparslan S, daha sonra, "Sen, hendek kazanlara arkadaş, darbeciye mağdur demeyeni terörist yap." ifadesini kullandı.

Savcılık sorgusunun ardından Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılardan Alparslan S. "kasten yaralama" suçundan tutuklandı, diğer 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Polisteki ifadesi ortaya çıktı

Öte yandan Tezcan'a silahlı saldırıda bulunmak iddiasıyla tutuklanan Alparslan A, polise verdiği ifadede, "Emlakçılık, araba alım satım işi yapıyorum. Hiçbir siyasi partiye ve derneğe üyeliğim bulunmamaktadır. Olay günü yanımda bulunan F.Y ile çocukluk arkadaşıyım. Birlikte restorana gittik. Alkol alıp yemek yemeğe başladık. Bu sırada CHP'li grubun geleceği söylenerek bizi balkona almak istediler. Biz yerimizden kalkmak istemedik. Masalar birleştirildi. Grup yaklaşık 45 dakika sonra geldi. Grupla gelen Bülent Tezcan'a, hatırladığım kadarıyla 6-7 ay önce katıldığı HDP kongresinde ölen PKK'lı teröristlerin saygı duruşuna katıldığı için ona karşı bir sinirim, kızgınlığım vardı. Bu kızgınlığım şahsiydi. Bu nedenle Tezcan'ı vurma düşüncesi alkolün etkisiyle aklımdan birkaç defa geçti. Bu sinirim nedeniyle antidepresan ilaçlar kullanıyorum. Bir anlık sinir ve alkolün etkisiyle Tezcan'ın sağ baldırına dayayıp bir el ateş ettim. Öldürmek gibi bir kastım yoktu." görüşlerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ı 29 Ekim'de bir restoranda yemek yediği esnada ayağından silahla vurarak yaralayan Alparslan S, Kuşadası ilçesinde yakalanmış, yanındaki arkadaşı F.Y. ise teslim olmuştu. Olaya ilişkin daha sonra İ.T. de gözaltına alınmıştı.

AA