CHP'ye hakaret eden TBMM personeli açığa alındı

CHP'ye hakaret eden TBMM personeli açığa alındı

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP hakkında sosyal medyada hakaret içerikli paylaşımlar yapan TBMM personeli açığa alındı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Cinsel istismarcıyı, tecavüzcüyü ve bundan yararlanarak serbest kalıp yeniden aramıza karışacak kişiyi de serbest bırakmayan bir düzenleme yapılabilir." dedi. Özel açıklamasında ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP hakkında sosyal medyadan hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan Meclis personelinin de açığa alındığı söyledi.

Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Cinsel istismarcıyı, tecavüzcüyü ve bundan yararlanarak serbest kalıp yeniden aramıza karışacak kişiyi de serbest bırakmayan bir düzenleme yapılabilir. Hangi gece yarısı operasyonu ile AKP ne yaptıysa bundan ne vatandaş ne de kamu fayda görmemiştir." diye konuştu.         

Gelinen noktada yapılan işin sebebinin sorulduğunda Bekir Bozdağ'ın, Başbakan ve Cumhurbaşkanına bu tür sorunların iletildiği ve bunun çözüme kavuşturulmasının istendiğini belirttiğini aktaran Özel, "Bekir Beyin bilmesi gereken bir şey var, ne olursa olsun cinsel istismar suçtur ve rıza kabul etmez. Küçücük çocukları yaşı gelince çocukgelin yapıp ömür boyu o istismarcı kocaya müebbet hapiste tutabilir bu kanun. Endişemiz bu." dedi.    

ÇOCUK İSTİSMARI VAKASI 17 BİN

Özel, önergenin AK Parti milletvekilleri tarafından kabul edildiğini, kanunun tümünün oylaması sırasında CHP ve MHP'li 20 milletvekili tarafından açık oylama talebinde bulunulduğunu, 184 rakamına ulaşılamadığından dolayı söz konusu kanunun Salı gününe kaldığını dile getirdi.               

Hükümetin önümüzdeki 4 günlük süreyi iyi değerlendirmesi gerektiğini düşündüklerini dile getiren Özel, amaca yönelik düzenleme için ilgili çevrelerin de görüşünün alınarak konunun yeniden değerlendirmesini teklif ettiklerini söyledi. Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün gece yarısı başlattıkları bu inadı sürdürdükleri takdirde Türkiye'de her konuda geriye atılan adımlarda, çocuk gelinler konusunda atılmış dev bir adımın da geriye alınması söz konusu olacak. Türkiye'de 4 yıl önce çıkarılan kanun 4 bin istismarcıyı demir parmaklıkların arkasına koymuş. Bugün onları çıkarılım deniyor. Son bir yılda adliyelere taşınmış çocuk istismarı vakası 17 bin Türkiye'de. Bu tip mağduriyetlerde geriye kalan  aileye devletin olanak tanıması, maaş bağlaması, çocuklarını okutması ve  korumaya alması gibi tedbirler düşünülmeden tecavüzcüyü salıp 'bakacaksa çocuklara o baksın' bakış açısını da CHP olarak doğru bulmuyoruz. Kamuoyundaki bu duyarlılığın artarak devam etmesini bekliyoruz. Önümüzdeki bu 4 gün altın değerinde bir 4 gündür."      

DOĞRU TANIMLAYIN, ÜZERİNDE HEP BİRLİKTE ÇALIŞALIM

Başbakan Binali Yıldırım'ın CHP'nin bu konuyu istismar ettiği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine Özel, "Yavuz istismarcı anamuhalefeti yıldırırmış." dedi. Özel, şu ifadeleri kullandı: "Bir evrensel genel kabul var o da cinsel istismar suçtur, rıza kabul etmez. Bekir Beye şunu sormak lazım, 12 yaşında küçük bir çocuk cinsel istismara uğramış, 16 yaşına geldiğinde de babasının imzasıyla evlendirilmiş, bu adam serbest kalıyor mu kalmıyor mu? Bu adam getirdikleri önergeyle serbest kalıyor. Diyoruz ki sorun olarak gördüğünüz olayı doğru tanımlayın, üzerinde hep birlikte çalışalım ama bu çocuk istismarını, çocuk gelinleri tekrar Türkiye'nin gündemine getirmesin."               

Özel, bu işin dün gece olmadığını, Salı günü de olmaması çağrısında bulunduklarını dile getirdi.            

MECLİS PERSONELİNİN PAYLAŞIMI...  

CHP Grup Başkanvekili Özel, Meclis personeli olduğu tespit edilen kişinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partileri hakkında sosyal medyadaki paylaşımlarına da değindi. Söz konusu kişinin son bir ayda partiye dönük 43 adet hakaret içerikli paylaşımının bulunduğunu belirten Özel, söz konusu kişinin bilgisayarını tutanakla Meclis Genel Sekreterliğine teslim edildiğini söyledi.  Söz konusu kişinin açığa alındığının kendilerine ifade edildiğini aktaran Özgür Özel, şunları kaydetti:               

"Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin kırmızı plaka listesini de bir yerden bulmuş, fotoğrafını çekmiş, biz peşinden koşarken masasından bunları kaçırmaya çalışıyordu. Meclis Başkanlığına bunları da yollayacağız. 1990'larda da Meclis'te çalışan, o günkü iktidar partilerinden yana yaklaşımıyla tanınan, Susurluk faciası sırasında birtakım şüpheli hareketinden dolayı Milli İstihbarat Teşkilatının, dönemin Meclis'teki gözcüsü olduğu nitelendirilmiş bu kişinin geçmişini, bugününü ve bugün nasıl bir çalışma içinde olduğunu da izlemeye devam edeceğiz."      

TBMM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanlığı İletişim Ofisince yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında, TBMM'de çalışan bir memurun sosyal paylaşım sitesinden CHP'ye hakaret etmesi üzerine bilgisayarına el konulduğu yönünde çıkan haberler üzerine, açıklama gereği duyulduğu belirtildi.

TBMM Genel Kurulu'nun dünkü birleşiminde dile getirilen ve bugün ulusal basında yer alan TBMM Başkanlığı personeli B.T.'nin, sosyal medyadaki bazı siyasi parti ile liderlerine yönelik yakışıksız ve hakaret içeren paylaşımlarının üzüntüyle karşılandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Başkanlığımızca söz konusu paylaşımların tasvip edilmesi ve görmezlikten gelinmesi söz konusu olmadığı gibi bu tür paylaşımlar esefle kınanmaktadır. Paylaşımları nedeniyle ilgili personel görevden uzaklaştırılmış olup, hakkında gereken idari soruşturma işlemi de başlatılmıştır."