CHP'li Belediyeye polis baskını iddiası

CHP'li Belediyeye polis baskını iddiası
Güncelleme:

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Karaburun Belediyesi’ne polis tarafından operasyon yapıldığı haberleri hakkında açıklama yaptı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerini Karaburun Belediyesi’ne operasyon yaptığı iddiası gündeme damga vururken, savcılığın talimatı doğrultusunda ekipler Karaburun Belediyesi'ne gelerek bilgisayarlara el koyup detaylı bir arama yaptığı da ileri sürüldü. 

Belediye Başkanı CHP’li İlkay Girgin Erdoğan müfettişler tarafından başlatılan inceleme kapsamında yapılan uygulamayı detaylandırırken, 'baskın' ve 'operasyon' iddialarını da yalanlamıştı.

CHP’nin hukukçu İl Başkanı Deniz Yücel’den sosyal medya aracılığıyla Karaburun açıklaması geldi.

İTİBARSIZLAŞTIRMAYA YÖNELİK

Yücel şu ifadeleri kullandı;

“Karaburun belediyemiz üzerinden yeni bir algı yaratılmaya çalışılması asla kabul edilemez. Yapılan işlemin yapılış şekli belediyemizi itibarsızlaştırmaya yöneliktir.

Kamuoyunda yaratılan algının tam aksine şu anda belediyemizde bir baskın ve arama durumu söz konusu değildir.

Her türlü bilgi ve belge belediyemizden resmi bir yazıyla istenebilecek iken, polis baskını varmış gibi bir algı yaratılarak belediyemizin itibarının ve vatandaşlarımızın iradesinin hiçe sayılması çok çirkin bir algı operasyonudur.

15 Temmuz öncesinde kaldığını düşündüğümüz bu yöntemlerin, her an karşımıza çıkması, ülkemizin hiçe sayılan demokrasisi ve adalet sistemi adına çok üzücüdür.

Belediye başkanımız İlkay Girgin Erdoğan  ve bizler konuyu yakınen takip ediyor ve oluşturulmaya çalışılan algıya asla izin vermeyeceğimizi tüm İzmirlilerin bilgisine sunuyorum."

Seçiniz...