Chp’li Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Seçimleri Değerlendirdi

Chp’li Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Seçimleri Değerlendirdi

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Vahap Akay seçimleri değerlendirdi. Akay, Çerkezköy halkının değişimi görmek istediğini ve halkla birlikte değişimi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

- Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Vahap Akay seçimleri değerlendirdi. Akay, Çerkezköy halkının değişimi görmek istediğini ve halkla birlikte değişimi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda basın toplantısı yapan Çerkezköy’ün yeni Belediye Başkanı Vahap Akay, seçim sürecinde Çerkezköy için ideallerini ortaya koyduklarını ve ev ev, kapı kapı dolaşarak kendilerini anlattıklarını kaydetti. Akay, Pazar günü yapılan seçimlerle Tekirdağ’ın önemli bir değişimi gerçekleştirdiğini de belirterek, "30 Mart’ta Tekirdağ çok önemli bir değişimi ortaya koydu. İktidar partisi seçimi almak için olağan üstü bir çaba harcadı. Buna rağmen CHP’li adaylar, meclis üyesi adaylarımız ve partililerimizin üstün performanslı çalışmaları nedeniyle uzun yıllar bölgemizde Belediyeyi alamayan Çerkezköy, Hayrabolu ve Malkara’yı da alarak 11 ilçenin tamamını ve Tekirdağ Büyükşehiri aldı. Partimiz 12-0 yaparak büyük bir başarıya imza attı" dedi.

Kendisine oy veren, vermeyen herkese teşekkür eden Akay, aday adaylarının hem kendisinin hem de partilerinin yanında dik durduklarını kaydetti. Çerkezköy için idealleri ortaya koyduklarını ve süreç içinde ev ev, kapı kapı dolaşarak kendilerini halka ifade etmeye çalıştıklarını dile getiren Akay, "Çıkan sonuçtan da bu belli oldu. Çerkezköy halkı siyasi parti beklenmeksizin bu değişimi bizimle birlikte gerçekleştirdi. Çerkezköy halkı 25 yıl aradan sonra bizi iktidara getirdi. Bu değişimi gerçekleştiren Çerkezköylü hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Bizler de onlara layık olmaya çalışacağız. Bu kapsamda bize oy versin vermesin tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

"ÇERKEZKÖY 15 YILDAN BU YANA BEKLENTİLERİNE CEVAP ALAMADI"

Çerkezköy’ün son 15 yıldan bu yana verim alamadığını söyleyen Başkan Vahap Akay, "Son 15 yıldır Çerkezköy’ün beklentilerine belediyenin cevap vermemesi bu değişimin gerçekleşmesinde en büyük etken oldu. Biz Çerkezköy’ün ve ilçe sınırlarımız içinde yaşayan vatandaşlarımızın beklentilerine çare olacağız. Çalışmalarımızla her kesime eşit hizmet götüreceğiz. Seçim sürecinde verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Çerkezköy’ü hak ettiği yere getirmek için çalışacağız” diye konuştu.

Sokaklardan hiç kopmayacaklarını ve devamlı halkın içinde olacaklarını söyleyen Başkan Vahap Akay, "Çerkezköy ve Tekirdağ’da aldığımız sorumluluğun farkındayız. Çerkezköy’ün değişimine tüm vatandaşlarımız ortak olacak. Çalışmalarımızın tamamını halkımızla birlikte yapacağız. Sokaklardan hiç kopmayacağız. Devamlı halkın içinde olacağız. Belediyeyi seçim sürecinde de söylediğim gibi Çerkezköy halkıyla birlikte yöneteceğiz. Bize verilen her oyun hakkını vereceğiz. Çerkezköy Belediye meclisimizin ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisimizin arkasında olacağız. Seçimlerin Tekirdağ için Çerkezköy için ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Kadir Albayrak'ın da 9 Şubat’ta adaylığının açıklanmasıyla birlikte Tekirdağ’ın 11 ilçesiyle birlikte 275 köyünde ve il merkezinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü anımsatan Akay, "Kadir Albayrak abimizi de bu süreçte göstermiş olduğu üstün çalışması nedeniyle kutluyorum. Bu seçimde Çerkezköy’de geçmiş döneme oranla CHP olarak çok daha fazla oy aldığımızı görüyoruz. Seçimi kazanmamızın en büyük etkeni Çerkezköy halkının bir değişim beklentisi vardı. Bu değişimi de halkımızla birlikte gerçekleştirdik. Bu değişimi birlikte gerçekleştirdiğimiz Çerkezköy halkına parti gözetmeksizin çok teşekkür ediyorum.Bizler onlara layık olmaya çalışacağız” ifadelerini kaydetti.

Toplantıda konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan ise seçim sürecinde siyasi partilerin haberlerine tarafsız olarak yer veren ve gece gündüz demeden çalışıp yorulan basın mensuplarına teşekkür etti. Seçimleri demokratik kurallar içinde geçirdiklerini belirten Özkan, "Seçim sürecinde belediye başkan aday adayı arkadaşlarımız ve belediye meclisi üyesi aday adayı arkadaşlarımızın her biri gerçekten özveriyle çalıştılar. Bu arkadaşlarımız kendileri adaymış gibi bir çalışma yaptılar. Her birine çok teşekkür ediyorum. Adayımızın belirlenmesi için aday adayı arkadaşlarımız sandığa girdi ve sandıktan birinci olarak Vahap Akay arkadaşımız çıktı. Seçim sürecinde de gece gündüz demeden yorgunluk bilmeden çok çalışan ve demokratik bir çalışma sergileyen meclis üyesi adayı olan arkadaşlarımız ve Belediye Başkanı olan Vahap Akay arkadaşıma ayrıca özverili çalışmaları nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Bu sonucun Çerkezköy’e, Tekirdağ’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.