CHP'nin Beşiktaş adayı Rıza Akpolat projelerini açıkladı

CHP'nin Beşiktaş adayı Rıza Akpolat projelerini açıkladı
Güncelleme:

CHP'nin Beşiktaş ilçesi belediye başkan adayı Rıza Akpolat, 1 Nisan itibariyle Beşiktaş'a sahip çıkacağını söyledi ve projelerini açıkladı.

Yeşil alanlarınbir kentte yaşam kalitesinin göstergesi olduğunu düşünen CHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Rıza Akpolat, Beşiktaş’ta kişi başına düşen 6,3 metrekare yeşil alan oranını hızla yönetmelikte konan 10 metrekare hedefine ulaştırmak için çalışmalara başlayacağını belirtiyor.

Yeşil alanları artırarak Beşiktaş’ın nefes alma alanlarını en üst seviyeye taşımaya kararlı olan Akpolat şöyle diyor:“İlgili kurumlarla işbirliği içerisinde, Beşiktaş’ta E-5’i yeşil koridorlarla denize bağlayacağız.Dünyada hızla yaygınlaşan, bütünsel ve ekolojik bir tasarım anlayışı sunan perma kültür hareketini Beşiktaş’ta da başlatacağız. Perma kültür programı sayesinde, parklardaki kedi-köpek dışkılarından başlayarak kentin ürettiği organik atıkların tamamını toprak haline getirip yeniden kente kazandıracağız.

Böylelikle parklarımızı temiz tutarak çocuklarımızın rahatça oynayabilmesini de sağlamış olacağız.”

Akpolat’ın yeşile dair projeleri bunlarla da sınırlı değil. “Park alanlarını genişletip ‘Yaşayan Parklar’haline getireceğiz” diyor, “Kent sakinlerimiz, özellikle yaşlı ve emeklilerimiz, bu parklarda çok ucuza çay içerek keyifli vakit geçirecekler.”

‘Yaşlılarımızı Demans’a mahkum etmeyeceğiz’

‘Yaşayan Parklar’ın kentteki yeşil alanı artıracak olması bir yana, 65 yaşın üzeri 27 bin 500 kişinin yaşadığı Beşiktaş’ta, Akpolat’ın yaşlıları evden çıkarıp hayatın içine katma hedefine de uygun bir proje.

Beşiktaş’I aktif yaşlanma süreçlerine uygun, yaşlı dostu bir kent haline getireceğini söyleyen Akpolat, “Emeklilerimizi, yaşlılarımızı eve kapanmaya, hareketsizliğe ve hatta Demans’a, Alzheimer’a asla mahkum bırakmayacağız.Beşiktaş’ta ‘Sen yaşlısın, geç kenarda otur’ devrini kapatacağız. Özellikle ekonomik şartlardan dolayı evlerine hapsolmuş emeklilerimizi yeniden hayata ve kentimize kazandıracağız” diyor.

Aktif yaş almanın yolunun üretkenlikten geçtiğine inanan Akpolat’ın bu yolda en önemli projesi, ‘İleri Yaşta Üretkenlik Merkezleri’. Yaşlılarbu merkezlerde sanattan spora çok çeşitli kurslar, aktiviteler ve etkinlikler yoluyla üreterek hayata tutunacaklar.

Herkes için erişilebilirlik sözü

“İnsanlar engelli değildir, kentler engellidir” diyen Akpolat, Beşiktaş’ı ‘herkes için erişilebilir’yapma sözü veriyor:“Beşiktaş, başta engelliler olmak üzere, yaşlıların, çocukların, pusetli ailelerin, herkesin rahatça ve güvenle yürüyebildiği, hizmetlere erişebildiği bir kent olacak. Avrupa Şampiyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı çıkarmış bir kentin engelli dostu olmaması düşünülemez! Her sabah, her akşam, 7 gün 24 saat engelli vatandaşlarımız için erişilebilirlik ve mobilite sözü veriyorum.”

Akpolat Beşiktaş’a görme ve fiziksel engelliler için düzenlenmiş Engelsiz Kütüphane de kazandırmak istiyor. Yüzde 40 ve üzeri ortopedik engelli raporu bulunan tekerlekli sandalye kullanıcılarına hizmet verecekEngelsiz Taksi uygulaması da diğer bir projesi. Down sendromlu çocuklara ve gençlere yönelik eğitim ve istihdam odaklı projeler gerçekleştireceklerini de sözlerine ekliyor.

Beşiktaş dünyanın festival merkezi olacak

 Akpolat’a göre, kentlerde sürdürülebilir kalkınmanın en önemli ayaklarından biri kültür ve sanat. Beşiktaş’ı kültürün ve sanatın başkenti haline getireceğini, kültür ekonomisini kalkınma stratejisinin odağına yerleştireceğini söylüyor.

“Çağdaş Sanat ile Neşet Ertaş’ı yanyana getireceğim. Neşet Ertaş adına, etrafında sokak müziği yapılan bir anıt dikeceğim” diyen Akpolat, kültür ve sanata dair diğer projelerini ise şöyle anlatıyor:

“Günceli yakalamak ve desteklemek için genç sanatçılarımızın görünür olmasını sağlayacağım. Beşiktaş’ın her köşesine sanatı yayacağım. Anadolu köklerimizi modern düzenlemelerle yorumlayan müzik grupları her hafta Beşiktaş Çarşı’da canlı müzik yapacak. Beşiktaş, dünyanın festival merkeziolacak.Non-Stop Festival’de yılın her haftası başka bir festivale ev sahipliği yapacak. Yeni prestij caddeleri ve sanat sokakları, kentimize yakışan ve katma değer yaratan büyük markaları Beşiktaş’a çekecek.”

Beşiktaş’ta yaratılan kültür ve sanat ortamının, yaratıcı endüstrileri besleyerek istihdam ve ekonomik canlılık kaynağı da olacağını ifade eden Akpolat, “Beşiktaş’ı gencinden yaşlısına, çocuklarından engellisine, herkesin sanatla dolup taştığı, yaşayan ve rengarenk bir kent haline getireceğiz” diyor.

Seçiniz...