CHP'nin yasaklanan FETÖ'nün siyasi ayağı kitapçığında neler var?

CHP'nin yasaklanan FETÖ'nün siyasi ayağı kitapçığında neler var?
Güncelleme:

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, CHP'nin yayımladığı ’21 Soruda FETÖ’nün Siyasi Ayağı’ isimli kitapçığının yasaklanmasına ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP tarafından yayımlanan ’21 Soruda FETÖ’nün Siyasi Ayağı’ isimli kitapçığın basımı, dağıtımı ve satışına yasak getirildiğini; kitaplara el konulmasına ve toplatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Cumhuriyet'te bugün yayımlanan 'Yasaklanan kitapta neler var?' başlıklı yazısında şunları kaydetti:

Önümde cuma günü verilmiş bir mahkeme kararı var. Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliği imzasını taşıyor. “Bu çağda olur mu” diyorsunuz ama bu, bir kitap hakkında verilen toplatma kararı. CHP’nin hazırladığı “21 soruda FETÖ’nün Siyasi Ayağı” kitabına basım, dağıtım, satış yasağı getirilirken, eldeki kitaplara da devlet tarafından el konuluyor.

 Kararı kim talep etmiş diye bakıyorum. Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın isteğiyle gerçekleştiğini anlıyorum. Meğer CHP’nin kitabına “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”ten soruşturma başlatılmış. Toplatma da üstüne gelmiş.

FETÖ’nün siyasi ayağının anlatıldığı bir kitap nasıl olur da halkı tahrik edebilir diye eminim siz de soruyorsunuz. Karar şöyle yanıt vermiş: “Kitap içeriğinde yer alan yazı, yorum ve görsellerin bir siyasi partinin başkanının anlatımları olarak ortaya konulmak suretiyle diğer bir siyasi partiye mensup kişileri, kamu görevlilerini ve Cumhurbaşkanı’nı silahlı bir terör örgütü olan FETÖ/PDY ile ilişkilendirmesi şeklindeki eylemin farklı seçmen kitlesi bulunan iki ayrı partinin temsilcilerini ve seçmenlerini kin ve düşmanlığa tahrik edebilecek nitelik taşıması...”

Yani mahkeme diyor ki: CHP’nin AKP’nin FETÖ bağlantılarından bahsetmesi suçtur!

Akıl almaz kararın özeti böyle...

Barış Terkoğlu'nun yazısının tamamı için...