ÇİĞDEM YÜCE BEZCİNİN BAŞARI HİKAYESİ

ÇİĞDEM YÜCE BEZCİNİN BAŞARI HİKAYESİ

Geçirdiği trafik kazasında bir bacağını kaybeden şarkıcı ve model Çiğdem Yüce Bezci, zor günleri geride bıraktı. Anne olmaya hazırlanan Yüce, artık dünyaya gelecek olan oğlu sayesinde hayata daha sıkı sarılıyor.

Geçirdiği trafik kazasında bir bacağını kaybeden şarkıcı ve model Çiğdem Yüce Bezci, zor günleri geride bıraktı. Anne olmaya hazırlanan Yüce, artık dünyaya gelecek olan oğlu sayesinde hayata daha sıkı sarılıyor.

Şarkıcı ve model Çiğdem Yüce, Alanya'da 14 Ekim 2009 tarihinde geçirdiği trafik kazasında nişanlısı Alper Bezci'nin kullandığı otomobilin takla atmasıyla ağır yaralanmış, vücudunda 19 kırık oluşmuş, 9 kaburgası kırılmış ve sağ bacağı diz kapağının üzerinden kopmuştu. "Üç kez eks olup hayata dönen bir mucizeyim" diyen Çiğdem Yüce, Antalya ve Ankara'da verdiği yaşam savaşını kazanmayı başardı.

Hastanelerde pek çok kez ameliyat olan Çiğdem Yüce, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde uzun süren bir tedavinin ardından, Almanya'dan getirilen sensörlü ve multi işlemcili protez bacağıyla yeniden yürümeye başladı.

GİYEMEYECEĞİ KIYAFETLERİNİ SATIYOR

8 Ağustos 2010 tarihinde nişanlısı Alper Bezci ile dünya evine giren Çiğdem Yüce, 3,5 aylık hamile ve anne olmaya hazırlanıyor. Dünyaya gelecek olan oğlu 'Şehzade' ile hayata daha çok tutunacağını anlatan Yüce, diğer taraftan da açtığı işyerinde bir daha giyemeyeceği ayakkabılarını ve kıyafetlerini satıyor. Hayata hiçbir zaman küsmeyen ve güler yüzüyle çevresindeki herkese örnek olan Çiğdem Yüce Bezci, kazanın üzerinden 1,5 yıl geçmesine rağmen yaşadığı olayı asla dünyanın sonu olarak düşünmediğini

söyledi.

HAYATIMIN EN GÜZEL HEDİYESİ ÖNCE EŞİM, SONRA BEBEĞİM

Her gün yeni bir şeyler yapmak için çabaladığını ifade eden Bezci, şöyle konuştu: "Geçen yıl Ağustos ayında evlendim. Evlilik konusunda çok şanslıyım. Allah herkese eşim gibi bir insan hediye etsin. Hastanedeki tedavim süresi olan 10 ay boyunca bana baktı. Kazadan sonra başka birisiyle evlenip hayat kurması için defalarca kovdum. Beni hiç bir zaman bırakmayacağını söyledi. Bunun merhamet, vicdan azabı değil, gerçek bir aşk olduğuna inandım ve evlenmeye karar verdim. Eşim beni hiç bir zaman bırakmayacağını

söyledi. Ben onu, terk edersem oda benimle eşit olmak için bir bacağını kesip öyle geleceğini söyledi. Tabiiki ben böyle bir şeyi kabul edemezdim. Bundan sonra aşkına daha fazla inanmaya başladım. Ailesine de çok söyledim beni bırakması için ama beni hiçbir zaman bırakmadılar. Hayatımın en güzel hediyesi önce eşim sonra bebeğim."

TOPUKLU AYAKKABILARIMI ÇOK ÖZLÜYORUM

Kazadan sonra eşi ve ailesinin desteğiyle hayata dört elle sarıldığını dile getiren Bezci, şunları söyledi: "Annem, sahne ve birbirinden renkli kıyafetlerim ve topuklu ayakkabılarımı görüp üzülmeyeyim diye bir valizin içine toplamıştı. Evlendikten sonra valizi evime getirdim. Bu kıyafetlere baktığım zaman gerçekten büyük bir acı duyuyordum. Özellikle topuklu ayakkabılarımı gördüğüm zaman çok üzülüyordum. Onları halen çok özlüyorum, bunu asla inkar edemem." Kıyafetleri dağıtmaktansa değerlendirmeyi

düşündüğünü anlatan Bezci, "Aklıma böyle bir fikir geldi. Eşimde destek oldu. Yaklaşık 2,5 ay önce Vakıflar İşhanı'nda 'Eskici' ismini verdiğim işyerimi açtım. Antalya'da bir ilk. Yeni ve eski kıyafetler satıyorum. Böyle küçük bir vakit geçirebileceğim, insanlarla sohbet edebileceğim, hatta yaşadığım acıları onlara anlatıp, onlarında hayata tutunmaları isteyebileceğim yer oldu burası bana."

HİÇBİR ŞEY NE EVLİLİĞE NE AŞKA NE İŞE ENGEL OLMAMALIDIR

İşyerinde yaşadığı diyaloglardan da bahseden Bezci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Müşterilerim 'Biz sizi tanıyoruz' deyip bana sarılıyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Olumsuz diyaloglar da oluyor. Bazı insanlar bacağından, kolundan ayaklarından, bazı yerlerinden kusurlu olduklarını ve memnun olmadıkları söylüyorlar. Tabiki bu beni çok incitiyor. Üzülüyorum. Onlara bacağımı gösterip bence şükretmelisin diyorum. Ben kendimi engelli olarak görmüyorum. Belki Türkiye'de bunun adı engeldir. Ama bence hayata hiçbir

şey engel değildir. Hiç bir şey ne evliliğe, ne aşka, ne işe engel olmamalıdır. Eğer gerçekten bir şeyi istiyorsanız onu gerçekleştirebilirsiniz."

Şükürler olsun çok mutlu olduğunu anlatan Bezci, şunları söyledi: "İyi bir kocam, işim, değerli bir annem var. Bunlar beni ayakta tutuyor. Hayatımı biraz daha düzene koyduktan sonra engellilerle ilgili projeler yapmak istiyorum. Ayrıca, 3.5 aylık hamileyim oğlumun dünyaya gelmesiyle birlikte hayata daha çok tutunacağım."

Şarkıcı model Çiğdem Yüce Bezci, 'Merdo' türküsünü seslendirirken duygulu anlar yaşadı.