Cihaner'i tutuklatan savcı gözaltına alındı

Cihaner'i tutuklatan savcı gözaltına alındı

İlhan Cihaner'i tutuklatan savcı Osman Şanal, FETÖ üyeliği iddiasıyla gözaltına alındı.

Düzce'de, düzenlenen operasyonda CHP İstanbul Milletvekili ve dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklatan Osman Şanal, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

 

YARGI OPERASYONU SÜRÜYOR

Alınan bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Düzce genelinde başlatılan operasyon sürüyor.

5 YARGI MENSUBU GÖZALTINDA

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye oldukları değerlendirilen 14 hakim ve savcının yakalanması amacıyla başlatılan operasyonda, 3'ü savcı, 2'si hakim toplam 5 yargı mensubu gözaltına alındı.

ŞÜPHELİLER EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer hakim ve savcıların yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

SAVCI ŞANAL GÖZALTINA ALINDI

Daha önce ismi CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın "Ergenekon terör örgütü üyeliği" suçundan yargılandığı Erzincan'daki Ergenekon davasının savcılarından Osman Şanal da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

BELGELERE EL KONULDU

Şanal'ın Fatih Mahallesi'nde bulunan evinde arama yapan Düzce İl Emniyet MüdürlüğüKaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, ikamette bulunan belge ve dökümanlara el koydu.