Cinayet Davasında Anne Ve Kızının Yargılanmasına Başlandı

Cinayet Davasında Anne Ve Kızının Yargılanmasına Başlandı

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, birlikte yaşadığı seyyar tütün satıcısı 36 yaşındaki Gazi Bugüghan'ı öldürdükleri iddiasıyla müebbet hapis cezası...

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, birlikte yaşadığı seyyar tütün satıcısı 36 yaşındaki Gazi Bugüghan'ı öldürdükleri iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan anne Filiz A. ve kızı Mualla A., yargılanmaya başlandı. İlk duruşmada, Filiz A., "Gazi'yi ben öldürmedim. Benim parmağımı ısırmıştı. Bıçağı bile tutamazdım. Gazi kendi kendini öldürdü, intihar etti" dedi. Hakim sanıklardan Mualla A., tahliyesine karar verip, duruşmayı erteledi.

Olay,30 Kasım 2015 yılında Buca Seyhan Mahallesi 608 sokaktaki evde meydana geldi. İddiaya göre Gazi Bugüghan ile 5 yıldan bu yana birlikte yaşadığı 46 yaşındaki Filiz A. arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından çıkan kavgada Gazi Bugüghan bıçakla ağır yaralandı. Filiz A. ile ilk eşinden olan kızı 22 yaşındaki Mualla A. evden kaçarken, kavga seslerini duyanlar durumu polise bildirdi. Eve gelen polislerin hastaneye kaldırdığı Gazi Bugüghan bir gün sonra öldü. Polisin yakaladığı, Filiz A. ile kızı Mualla A. mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı Sinan Taşkın, her iki sanık hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İlk duruşmaya tutuklu anne, kız, ölenin eşi Rabia Bugüghan ile kardeşi İbrahim Bugüghan ve tarafların avukatları katıldı. Ölen ile 5 yıldan beri gayri resmi aile hayatı yaşadıklarını belirten Filiz A., "Birlikteliğimizden bir kız çocuğumuz var. Eşimden boşanınca kendisiyle yaşamaya başladım. Kendisi her gün alkol alıp beni dövüyordu. "Kızını elinden alırım" diye tehdit ediyordu. Hakkında davalar açıldı. Sığınma talebinde bulundum. Beş kez kendisine uzaklaştırma kararı verildi. Ben belimden ameliyat oldum. Bana kızım Mualla bakmaya geldi. Özürlü oğlum da bizle kalıyor. Olay günü kendisiyle tartıştık. Benim parmağımı ısırdı, belime vurdu. Özürlü oğlumu darp edip, Mualla'nın çenesini bıçakla çizdi. Her ikimizin de saçını yoldu. Evdeki bütün eşyaları dağıttı. Bir ay önce Gazi'nin annesi ölmüştü. Ondan sonra daha kötü davranmaya başladı. Psikolojisi bozulmuştu. Kızım Mualla ile birlikte, "sizi öldüreceğim" dedi. İki elinde de bıçak vardı. Mualla'yı saçından tutup, tekme ile merdivenden aşağıya yuvarladı. "Gidin kendimi öldüreceğim, yoksa üstünüze kalırım" dedi. Mualla kardeşlerini aldı dış kapıya gitti. Gazi de salona geçti. Muallanın arkasından ben de evden gittim. Gazi'yi ben öldürmedim. Benim parmağımı ısırmıştı. Bıçağı bile tutamazdım. Gazi kendi kendini öldürdü, intihar etti" dedi.

Mualla A., ise "Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Pazarlama ve Reklamcılık bölümünü 2014 yılında bitirdim. Maktül annemle birlikte 5 yıldan bu yana yaşamakta. Gazi, sürekli içki içiyordu. Olay günü Gazi, saçlarımdan tuttu, çenemin üzerini bıçakla yaraladı, küfür, tehdit, hakaret etti. Saçımdan tutup tekmeyle vurdu. Ben kendisini vurmadım, öldürmedim. Ben kardeşlerimle birlikte aşağıya indim. Olayı görmedim. Maktül anneme olay sırasında "ya sizi öldüreceğim ya da kendimi öldüreceğim" diyordu. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Gazi Bugüghan'ın nikahlı eşi Rabia Bugüghan ve kardeşi İbrahim Bugügühan, sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi.

Cumhuriyet Savcısı, mütaalasında sanık Mualla A.'nın tahliyesine, Filiz A.'nın, tutukluluk halinin devamına, gelmeyen tanıkların zorla getirilmesini talep etti. Nurettin Küdür başkanlığındaki mahkeme heyeti, Mualla A.'yı, tahliye edip Filiz A.'nın, tutuklululk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI