CNN Türk muhabiri faiz kararını ağzından kaçırdı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul'da ekonomi yönetimi ile kamu bankalarının yöneticileriyle görüşürken CNN Türk muhabiri Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı alacağını söyledi.

Merkez Bankası'nın perşembe günü faiz indirimi kararı vereceği beklentisi, piyasaları adeta uçurmuş, 14.75 görerek rekor kırmıştı. 

Dolardaki yeni rekorun ardından  AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile kamu bankalarının yöneticileriyle İstanbul'da görüştü.

 DİLİ Mİ SÜRÇTÜ? AĞZINDAN MI KAÇIRDI?

İstanbul'da düzenlenen ekonomi zirvesine ilişkin canlı yayında gelişmeleri aktaran CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak ise toplantı hakkında bilgileri aktardığı yayınfda Merkez Bankası'nın Perşembe günü faiz indirme kararı alacağını söyledi.

Çakmak daha sonra ifadesini düzeltti. Durumun dil sürçmesinden mi kaynaklandığı yoksa karar ile ilgili bilgi edinen Çakmak'ın faiz indirimini ağzından mı kaçırdığı anlaşılamadı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası'nın faiz kararlarına müdahale ettiği hakkında iddialar daha önce sıklıkla gündeme gelmişti.