Çobanlar fark etti, facia önlendi !

Çobanlar fark etti, facia önlendi !

Ağrı'nın Tendürek Dağı geçidi yakınlarında bir köprünün altında bulunan bomba düzenlikli 9 tüp, kontrollü şekilde imha edildi.

Ağrı’nın Tendürek Dağı geçidi yakınlarındaki çobanlar tarafından bir köprününü altında bulunan bomba düzenekli 9 büyük boy tüp, askerlerce kontrollü olarak imha edildi. Çobanların dikkati, bir faciayı önledi.

Ağrı’nın Tendürek Dağı eteklerindeki Somkaya Köyü çobanları bu sabah saatlerinde hayvanları otlatmak için bölgeye götürdü. Doğubayazıt-Çaldıran yolu üzerindeki bir köprünün altında poşetlere sarılı düzenek fark eden çobanlardan biri köye gidip durumu koruculara söyledi.

Korucuların bilgi vermesi üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda asker bomba yerleştirilmiş tüpleri kontrollü patlatmak için yolu trafiğe kapattı. Bomba imha uzman ekipleri tüpleri köprünün altından çıkararak boş bir arazide kontrollü olarak patlattı. Patlamanın etkisi ile 3 büyük çukur oluşurken Somkaya Köyü'nde bazı evlerin camları kırıldı. Tüplerin imha edilmesi ardından yol trafiğe açıldı.
 

FACİAYI ÇOBANLAR ÖNLEDİ - FOTO GALERİ