Çocuk Evlerinde Kalan Çocuklardan Kutlu Doğum Programı

Çocuk Evlerinde Kalan Çocuklardan Kutlu Doğum Programı

Kayseri İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi "Kutlu Doğum" programı...

Kayseri İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi "Kutlu Doğum" programı düzenledi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Mahmut Taşyapan, Galip Koçer, Atıf Akşit, Tandoğan Topçu, Salih Sezik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ahmet Kaldırımcı, Müdür Yardımcıları Ali Andaç, Metin Çelikel, Naim Dural, Yasemin Gülbahar, Çocuk Evleri'nde görev yapan vaiz, vaizeler, öğretmenler ve çocuk evlerinde kalan çocuklar katıldı.

Program, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Hunat Camii İmam Hatibi Abdullah İslam'ın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Güven, "Kıymetli gençler, Allah-u Teâlâ biz insanlara bu dünyada nasıl yaşamamız gerektiğine dair kitaplar ve peygamberler gönderdi. Kıymetli gençler, önünüzde uzun bir hayat var inşallah. Yüce Mevla hepinize sağlıklı, sıhhatli ömürler versin. Bu Hayatın güzel bir şekilde geçmesi için yapmamız gerekenler var. Bu görevin başında bizi yaratan Rabbimize karşı namaz kılmak geliyor. 10-11-12 yaşından itibaren çocuklarımız namaz kılmalılar, namaz kılmaya alışmalılar. Çünkü bizi yaratan Rabbimize bir teşekkür borcumuz var. O, bize her türlü nimetleri veriyor. Sağlık, sıhhat veriyor öyleyse biz de ona bir teşekkür etmemiz gerekiyor. Aynı zamanda bizler birer Müslüman olarak iman ettiğimiz şartların hepsini yerine getirmeliyiz." diye konuştu.

Program, çocuk evleri öğrencilerinin ilahi, şiir ve skeç gösterisiyle devam etti. Çocukların gösterdiği performans, ailelere ve diğer davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.