Çocuk yaşta evliliği savunmuştu, görevden alındı

Çocuk yaşta evliliği savunmuştu, görevden alındı
Güncelleme:

Çocuk yaşta evliliği savunan ve 13 yaşında olan bir çocuğun kendi iradesiyle evlenebileceğini iddia eden İHH İnsani Yardım Vakfı Konya İl Başkanı ve Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal, görevinden alındı.

Türkiye, Hiranur Vakfı kurucusu Y.Z.G.’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki K.İ. ile ‘evlendirmesi’ni konuşurken İHH İnsani Yardım Vakfı Konya İl Başkanı ve Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal, çocuk yaşta evliliğe dair paylaşımlar yaptı. Paylaşımlarında, çocuk yaşta evliliği savunan Uysal hakkında açılan soruşturma kapsamında idari görevinden alındı.

Bir sosyal medya kullanıcısın H.K.G’nin ailesi hakkında yaptığı bir paylaşıma yanıt veren Uysal, şu ifadeleri kullanmıştı:

Aile vs zorlama yoksa, kendi iradesi ile evlenmeyi istemişse, 13 yaş konusunda kimsenin itiraz etmemesi gerekmez mi? Çünkü biliyoruz, o yaşta, maalesef kendi istekleri ile gayri meşru cinsellik yaşayanlar artık var. Gayri meşrusuna engel ol/a/mayıp meşru yolu kapatmak hangi mantık?

“TWEETİMİ SİLDİM ÇÜNKÜ SEVİYESİZLER ÜŞÜŞTÜ”

Uysal, paylaşımını birçok sosyal medya kullanıcısının tepki göstermesi üzerine kaldırmış, paylaşımının kaldırma gerekçesine ilişkin ise yaptığı paylaşımda “Bu ortamda bir konunun fikrî-entelektüel seviyede ele alınamayacağını bir kere daha gördük. Seviyeli-seviyesiz herkes burada. Seviyeli fikir, muhalif de olsa konuşulur ama seviyesizlerle uğraşmak zor. Bir tweet’imi sildim çünkü seviyesizler üşüştü Fikrî ortamlar bulmak ümidiyle…” ifadelerine yer vermişti.

GÖREVİNDEN ALINDI

Yaşanan gelişmelerin ardından Hasan Hüseyin Uysal hakkında idari soruşturma başlatılmıştı. İl Sağlık Müdürlüğünden yetkili bir isim, Hasan Hüseyin Uysal’ın, başlatılan idari soruşturma kapsamında bakanlık tarafından görevinden alındığını ve idari görevinin sonlandığını belirtti.