Çocukları dışladı oraya sığındı !

Çocukları dışladı oraya sığındı !

Ankara'da çocuklarının dışladığı, sığınma evinin çıkardığı kadın hastaneye sığındı.

Ankara'da, eşini 20 yıl önce trafik kazasında kaybeden, 3 çocuğunun da sahip çıkmadığı 51 yaşındaki Emine Baştuğ, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesine sığındı. Acil Bakım Servisi bekleme salonunda "Yatan hastam var" diyerek kalan Baştuğ, parası olmadığı için kalan yemeklerle karnını doyuruyor.

Bir ay öncesine kadar çocuklarının yanında torunlarına baktığını belirten Emine Baştuğ, gelinleri ile anlaşamayınca Yenimahalle Demetevler'deki bir kadın sığınma evine barınmaya başladı. Baştuğ, 20 gün burada kaldıktan sonra sığınma evinde kalan kadınların tahliye edilmeye başlandığını, kendisinin de Hakkari Kadın Sığınma Evi'ne verildiğini, ancak buraya gitmek istemediğini söyledi. Baştuğ, 10 gün önce Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sığınmak zorunda kaldığını belirtti. Hastanenin Acil Bakım Servisi bekleme salonunda "Yatan hastam var" diyerek kalmaya çalıştığını belirten Emine Baştuğ, yemek artıklarıyla karnını doyurduğunu söyledi. Baştuğ, "20 yıl önce eşimi trafik kazasında kaybettim. 3 erkek çocuk annesiyim. Geçim sıkıntısı çeken çocuklarım beni dışladı, gelinlerim istemedi" dedi.

Emine Baştuğ, "Babamdan kalan 490 TL yetim maaşı alıyorum. Onu da oğluma verdim. Parasız pulsuz sokaklarda kalınca, acil bekleme salonuna sığındım. 10 gündür burada yaşam mücadelesi veriyorum. Burada ameliyat olan 21 yaşındaki Kübra Köse durumumu fark etti. Ara sıra beni evine götürüyor, karnımı doyuruyor, elbiselerimi yıkıyor. Bu nereye kadar devam edecek bilemiyorum" diye konuşup, yetkililerden yardım istedi.

DHA