Çöpte bulduğu 20 bin TL'yi geri verdi !

Çöpte bulduğu 20 bin TL'yi geri verdi !

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir temizlik görevlisi, çöpte bulduğu 20 bin TL'yi sahibine teslim etti.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir temizlik görevlisi, temizlik yaptığı esnada çöpte bulduğu 20 bin TL'yi sahibine teslim etti. "Yılın Personeli" ilan edilen temizlik görevlisi, altınla ödüllendirildi.

Körfez Belediyesi'nde vardiyalı olarak çalışan temizlik işçisi Celal Serçe, Mimar Sinan Mahallesi'nde temizlik yaparken içerisinde 20 bin lira ve içerisinde kimliklerin olduğu bir çanta buldu. Çantadaki kimlikten vatandaşa ulaşmayı başaran temizlik işçisi, aynı gün parayı sahibine teslim etti. Para ve kimliklerini eksiksiz teslim alan vatandaş ise çantanın eşi tarafından eski eşya sanılarak yanlışlıkla çöpe atıldığını, paranın emanet olduğu ve temizlik görevlisinin kendilerini büyük bir yükten kurtardığını ifade etti. Böyle insanların hala olduğunu görmenin mutluluk verici olduğunu söyleyen M.S. adlı kişi, temizlik işçisine ödül vermek istediğini ancak işçinin bu ödülü dahi kabul etmediğini ifade etti.

Konu hakkında daha sonra bilgisi olan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da böyle bir ekibe sahip olduğu için çok gurur duyduğunu ifade ederek, örnek bir davranış sergileyen Celal Serçe'yi "Yılın Personeli" ilan ederek kendisine ikramiye ve altın hediye etti. Yaptığı örnek davranış için personeline teşekkür eden Başkan Baran, "Türk milletinin birtakım değer yargılarını kaybetmediğini gösteren en güzel örneğini bizim personelimiz göstermiş ve sahibine teslim etmiştir. Erdemli, onurlu davranışı nedeniyle kendisini tekrar tebrik ediyorum" dedi.

Yılın Personeli seçilen Celal Serçe ise bunun bir insanlık görevi olduğunu ve haram paradan bir kuruş dahi almanın aklına dahi gelmediğini belirtti. Evli ve 4 çocuk sahibi Celal Serçe, ailesine yedirdiği her lokmanın helal olması için çalıştığını sözlerine ekledi.