Çorlu Belediyesi`nin Kültür Gezileri Başlıyor

Çorlu Belediyesi`nin Kültür Gezileri Başlıyor

Çorlu Belediyesi`nce gerçekleştirilecek olan ve Çanakkale, Edirne, Ankara, Konya ve Nevşehir`e düzenlenecek olan kültür gezilerinin kısa süre içerisinde başlayacağı belirtildi.

- Çorlu Belediyesi`nce gerçekleştirilecek olan ve Çanakkale, Edirne, Ankara, Konya ve Nevşehir`e düzenlenecek olan kültür gezilerinin kısa süre içerisinde başlayacağı belirtildi.

Kültür gezilerinin çok yakında başlayacağını ve bu yıl 120 gezi düzenleyeceklerini kaydeden Çorlu Belediyesi`nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`nden sorumlu başkan yardımcısı Kemaleddin Avcı: “Geziler çok yakında başlayacak. Çanakkale`ye 60 tane, Edirne`ye 30, Ankara, Hacıbektaş ve Konya 10`ar tane olmak üzere toplam 120 tane gezi düzenleyeceğiz” dedi.

Avcı: “Konya gezileri Aralık ayında Mevlana Haftasında, Ankara gezileri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri ile 10 Kasım Anma törenlerini de kapsayacak şekilde, Hacıbektaş gezisi Hacı Bektaş-i Veli’yi Anma Törenleri dahilinde Ağustos ayı içerisinde, Edirne gezileri de Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek. Bunun dışında Çanakkale gezisini 60 kez gerçekleştireceğiz. Çanakkale gezileri ise her kesime hitap edebilmesi maksadıyla hem hafta içi hem de hafta sonu günlerinde olacak” diye konuştu.

Gezilere katılmak isteyenler nüfus kağıdı fotokopileriyle Kültür Müdürlüğü`ne başvuruda bulunabilirler diyen Kemaleddin Avcı: “Tamamen ücretsiz olan bu gezilerimizi günübirlik olarak düzenliyoruz. Uzak yerler biraz sıkıntı yaşatıyor ancak vatandaşların talepleri de günübirlik olması yönünde. Araçlarımız hiç boş kalmıyor. Bu yıl da öyle olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

ÇORLU`DA KUKLA FESTİVALİ DÜZENLENECEK

3 - 7 Nisan 2013 tarihleri arasında 25 ülkeden kuklacıların katılımıyla Kukla Festivali düzenleneceğini de sözlerine ekleyen Avcı: “1 hafta boyunca kukla şovları yapılacak. Brezilya, Arjantin, Peru, Amerika Birleşik Devletleri, Kolombiya, Avustralya, Yeni Zelanda, Rusya, Bulgaristan, Ukrayna, Macaristan, Hırvatistan, İtalya, Fransa, İspanya, Belçika, Almanya, Avusturya, İran, Türkiye, Bosna Hersek, Kosova, Ermenistan, Çek Cumhuriyeti ve Tunus`tan kuklacılar katılacak. 5. Uluslar arası Kukla Festivali sadece Trakya bölgesinde gösteriler düzenlenecek. Tekirdağ`da, Lüleburgaz`da çeşitli gösterilerin ardından festivalin kapanışı Çorlu`da yapılacak” dedi.