ÇORLU'DA REHABİLİTASYON VE BAKIM MERKEZİ -MERKEZİN KURUCUSU BAYIROĞLU: BİZİM HEDEFİMİZ, GERÇEKTEN KİMSESİ OLMAYAN VE BAKIMA MUHTAÇ İNSANLARA HİTAP ETMEK

ÇORLU'DA REHABİLİTASYON VE BAKIM MERKEZİ      -MERKEZİN KURUCUSU BAYIROĞLU: BİZİM HEDEFİMİZ, GERÇEKTEN      KİMSESİ OLMAYAN VE BAKIMA MUHTAÇ İNSANLARA HİTAP ETMEK

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde faaliyet gösteren Türk Çocuk Norolojisi Vakfı, İktisadi İşletmesi Bayıroğlu Bakım Merkezi Kurucusu Jale Bayıroğlu, merkezlerine gerçekten kimsesi olmayan ve bakıma muhtaç insanların gelmesini istediklerini söyledi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde faaliyet gösteren Türk Çocuk Norolojisi Vakfı, İktisadi İşletmesi Bayıroğlu Bakım Merkezi Kurucusu Jale Bayıroğlu, merkezlerine gerçekten kimsesi olmayan ve bakıma muhtaç insanların gelmesini istediklerini söyledi.

Bayıroğlu, AA muhabirine açıklamasında, bakım merkezlerinde 13 ile 90 yaş aralığındaki ruhsal ve zihinsel hastaların bakılarak ihtiyaçlarının giderilebileceğini belirtti.

Denetim, ruhsatlandırma ve onay gibi yönlerden sosyal hizmetlere bağlı bulunuklarını ifade eden Bayıroğlu, şu bilgileri aktardı:

"Merkezimizde bulunan hastalara 24 saat bakım ve benzeri hizmetler veriyoruz. Onların her derdini dinliyor elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz."

Farklı yaş guruplarında 8 hastalarının bulunduğunu ve bakımlarının devam ettiğini söyleyen Bayıroğlu, "63 kişilik kapasitemiz var ama şu anda 8 hastamız bulunuyor. psikiyatrı, hemşire ve bakım uzmanları olmak üzere 10 personel ile hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Burada kalan farklı yaş gurubundaki hastalarımızın bazıları sorununu bile anlatamaz haldeyken bize geldi. Yapılan bakım, temizlik ve bireysel programlar sayesinde uzman psikiyatr kontrolünde şimdi birçok derdinin farkında ve büyük gelişmeler yaşıyor. Bizim hedefimiz, gerçekten kimsesi olmayan ve bakıma muhtaç insanlara hitap etmek. Sokakta kalmış etrafında bakacak kimsesi olmayan insanımıza hizmet ederek sağlığına kavuşması için çalışmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İmkanı olanın zaten bir şekilde bakımını yaptırdığını ancak imkanı olmayanın ortada kaldığını belirten Bayıroğlu, şunları kaydetti:

"Zaten parası olan kendine bakacak birini mutlaka buluyor. Önemli olan parası olmayan ve bakacak kimsesi olmayana yardım etmek. Devletimiz, son dönemde bu tür yatırımlara ve hizmetlere büyük önem verdi. Bizim de başlıca amacımız sokakta kalan insanımızın elinden tutmak. Onların temizliğini, bakımını, eğitimini yaptırarak toplumda sağlıklı bir insan olarak yaşamalarını sağlamak."

Bayıroğlu açıklamasında, Trakya bölgesinde aynı şekilde hizmet eden tek kuruluş olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz, Trakya Bölgesinde bu şekilde hizmet veren tek kuruluşuz. Bölgenin her yerinden bize hasta getirilebilir. Burada bakımı yapılan hastalarımıza öte yandan, gezi, sinema, tiyatro, bahçe etkinlikleri ve sportif faaliyetler gibi bir çok aktivite yaptırıyoruz."