Çorum Belediyesi’ne 5 Yılda 2. Büyük Ödül

Çorum Belediyesi’ne 5 Yılda 2. Büyük Ödül

Çorum Belediyesi, AK Parti Genel Merkezi tarafından bu yıl 5.si düzenlenen "Gençlik ve Belediye" konulu Yerel Yönetimler Sempozyumunda ödül aldı.

Çorum Belediyesi, AK Parti Genel Merkezi tarafından bu yıl 5.si düzenlenen "Gençlik ve Belediye" konulu Yerel Yönetimler Sempozyumunda ödül aldı. Başkan Külcü, ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende ödülünü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun elinden aldı.

Çok sayıda bakan, milletvekili, belediye başkanı ve partililerin katıldığı ödül töreninde konuşan Ahmet Davutoğlu, bütün şehirlerle gurur duyduklarını, gelişen şehirlerin ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi.

AK Parti'nin belediyecilik anlayışının şehir ve insan odaklı bir anlayış olduğunun altını çizen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz her belediyemizde aynı kalitede hizmet veririz ama her şehri aynı şekilde yönetmeyiz. Her şehrin insanına, kültürüne, tarihine, sosyolojisine yani şehrin kimliğine göre, hizmet üretiriz" dedi.

"Gençlik ve Belediye" konulu 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'na başarı dileğinde bulunan Davutoğlu, sempozyuma katılan ve katkı verenlere teşekkür etti. Sempozyum kapsamında belediyeler arasında yapılan "gençlik" temalı yarışma için milletvekili, akademisyen ve yerel yönetim uzmanlarından oluşan 17 kişilik jüri heyetinin, yaklaşık 1,5 aydır belediyelerden gelen projeleri titizlikle incelediğini ve ödül alan eserleri belirlediğini anlatan Davutoğlu, yarışmaya sunulan projelerin şehircilik adına umut verici olduğunu ifade etti.

BAŞKAN KÜLCÜ ÖDÜLÜNÜ BAŞBAKAN'DAN ALDI

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından bu yıl 5. düzenlenen Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda Çorum Belediyesi, Gençlik ve Belediye konulu yarışmada ödül alan belediyeler arasında yer aldı. 5 yıldan beri düzenlenen yarışmada Çorum Belediyesi bu yıl ikinci ödülünü almış oldu. Çorum Belediyesi 2012 yılında da sosyal belediyecilik alanında ödüle değer görülmüş ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ödülü Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye takdim etmişti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun elinden başarı ödülünü almalarının kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi'nin sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmaların tüm kesimler tarafından ilgiyle takip edildiğini ve AK Parti Genel Merkezi tarafından da ödüle layık görülmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan aldığı ödülü tüm Çorum halkı adına aldığını vurgulayan Külcü, "Bugün Sayın Başbakanımız tarafından ödüle layık görülmek bizleri gururlandırdı. Az sayıdaki ödül alan belediye arasında Çorum'un da yer alması bizleri ayrıca mutlu etti. Yaptığımız çalışmaların ne denli önemli çalışmalar olduğunu herkes görüyor. 2012 yılında da yine sosyal belediyecilik alanında yaptığımız çalışmalarımız nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüle layık görülmüştük. Çorum'u her alanda en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Hemşehrilerimize hizmetlerin en iyisini, en güzelini ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN ÇORUM STANDINA ÖZEL İLĞİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ödül töreni sonrası dereceye giren şehirlerin katılımıyla gerçekleştirilen fuarı ziyaret etti. Fuarda Çorum standına özel önem gösteren Başbakan Davutoğlu'na Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Davutoğlu'na taze kavrulmuş Çorum leblebisinden ikram eden Başkan Külcü, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ayrıca kültür merkezi kursiyerlerinin hazırladığı tabloyu hediye etti.