Cübbeli Ahmet ekonomik krizin sebebini buldu: ''Ekmek bulduğuna şükret''

Güncelleme:

Kamuoyunca Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, ekonomik krizde suçluyu bulup, faturayı kesti: “Ondan sonra da bana ekonomiden bahsediyorsun. Sen ekmek bulduğuna, yediğine şükret”

Cübbeli Ahmet Hoca olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, ekonomik krizin ibadetle bağlantısı olduğunu savundu. Kendi YouTube kanalında “Namazsızlığın artması ekonomiyi bozar mı?” başlıklı bir sohbetini yayınlayan Ünlü, toplumun yüzde 90’ının namaz kılmadığını belirtti.

Ünlü konuşmasında, “Ondan sonra da bana ekonomiden bahsediyorsun. Sen ekmek bulduğuna, yediğine şükret” ifadelerini kullandı.

DİLİPAK’TAN TEPKİ

Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, sosyal medya hesabından Ahmet Mahmut Ünlü’nün o sözlerini alıntılayarak tepki gösterdi.

Dilipak, “Şimdi neyi, nasıl düzelteceksin” diye sorarak, “Namazın anlamı ve insana yüklediği sorumluluğun farkında olmak, insanı kötülük yapmaktan men eder, etmiyorsa o namaz gösteriştir.2 namaz kıldın diye ekonomi düzelmez, doğru işler yapacak, üreteceksin, ayrıca Allah bizi artırarak- eksilterek imtihan eder” ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Dilipak'tan Cübbeli Ahmet'e tepki tweeti