Cübbeli Ahmet Hoca'yı 'kadın doktor' kurtarmış

Cübbeli Ahmet Hoca'yı 'kadın doktor' kurtarmış
Güncelleme:

Kadınların çalışmalarıyla ilgili söylediği sözlerle tepki çeken Cübbeli Ahmet Hoca'yı 'kadın doktor' kurtarmış.

Kadınların çalışmasının İslam'a göre birkaç yönden ele alınması gerektiğini belirtip, kadının yalnızca evinde çalışmasının caiz olduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca'yı bir kadın doktor tedavi etmiş.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre, Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, romatoit artrit hastalığı sebebiyle iltihap yükselmesinden dün acil olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Ünlü’ye hastanedeki ilk müdahaleyi bir kadın doktorun yaptığı ortaya çıktı. Cübbeli Ahmet’in daha önce verdiği vaazlarında “Kadınların erkekli ortamda çalışması caiz değildir” açıklamaları ise yaşanan çelişkiyi gözler önüne serdi. Ünlü’nün “kadın çelişkisi” sosyal medyada da geniş yankı buldu.

201507141645_55a50f7b8685761df8abef1d.jpg

Sosyal medya hesabından da "Cübbeli Ahmet Hocamız iltihaplı romatizmadan kaynaklanan ağrılarından dolayı Doç. Dr. Kader Keskinbora’ya enjeksiyon tedavisi oldu" bilgisi verilip bir fotoğraf paylaşıldı

Kadınlar için ne demişti?

“Cübbeli Ahmet” kadınların çalışmasının İslam’a göre birkaç yönden ele alınması gerektiğini belirterek, kadının yalnızca evinde çalışmasının caiz olduğunu ancak dışarıda çalışan kadınların da yalnızca kadınların bulunduğu işyerlerinde çalışmasının uygun olduğunu söylemişti.

Ünlü’nün “Bugün çalışan bayanların ekseriyetinin maruz olduğu durum erkekler arasında çalışmadır. Memuriyetler, bazı noktalarda işçilikler böyledir. Erkek-kadın karışık çalışmaktadır. Bir kadının başı kapalı, avret yerleri kapalı ancak erkeklerle bir arada. Buna caiz dememiz öncekilere caiz dediğimiz gibi kolay değildir” sözleri büyük tepki çekmişti.