Cübbeli Ahmet'e göre namaz kılmayanın orucu da, zekatı da kabul değil

Güncelleme:

Cübbeli Ahmet'in ''Namaz kılmayanın orucu kabul olmaz'' sözleri gündeme bomba gibi düştü.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Ramazan ayına hızlı giriş yaptı. Cübbeli Ahmet, "Ekranlara çıkan hocaları dinlemeyin" çıkışının ardından şimdi de "Namaz kılmayanın orucu kabul olmaz" söylemiyle gündeme bomba gibi düştü.

Namazın en büyük farz olduğunu söyleyen Cübbeli 'Ben sana oruç tutma demiyorum" vurgusuyla şunları söyledi:

"Sen zannetme ki içki kumarım yok, şuyum buyum yok, zinam yok, eşcinsel, lezbiyen değilim e o zaman tamam. Bir vakit namazın farzını kaçırmak zina yapmaktan da büyük günahtır. Adam öldürmekten de büyük günahtır. Şirkten sonra gavurluktan sonra namazın terkinden fazla günah yoktur. Namaz kılmayanın orucu da zekatı da kabul olmaz. Madem oruç tutuyorsun namaza da başla demek istiyorum. Ahirette hesabına bakarlar, oruç tuttuysan oruçtan sana azap etmezler ceza vermezler. Borcunu düşürürler."

 Nihat Hatipoğlu ne demişti?

Nihat Hatipoğlu'nun konuyla ilgili yorumu ise şu şekilde: "Namaz ve oruç ayrı iki farzdırlar. Elbette ki Müslüman’ın 5 vakit namazını kılması ve ramazan orucunu tutması gerekir. Bu farzdır. Ancak namaz kılmayan veya kılamayan bir kişiye ‘Oruç tutamazsın’ deme hakkına sahip değiliz. Kişi neyi yapabilirse o onun için iyidir. Tümünü yapamayana, tümünü terk et demek doğru değildir."

Oruç tutmayan bir kimsenin Teravih ve diğer beş vakit namazları geçerli olur mu?

Kişinin yerine getirmekle yükümlü olduğu ibadetlerin her birinin ayrı ayrı sorumluluğu bulunmaktadır. Her günah bağımsız olduğu gibi her ibadet de bağımsızdır. Birinin olmaması, diğerinin de reddine sebep olmaz. Kur'an-ı Kerim'de; “Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse onun mükafatını görecektir. Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse onun cezasını görecektir.” (Zilzal, 99/7-8) buyrulmaktadır. Bu bakımdan oruç tutmayan veya tutamayan kimsenin usulüne göre kıldığı beş vakit namaz ve Teravih namazı geçerlidir.