Cübbeli Ahmet'ten ''seçim anketi'' çıkışı: ''Bu ne dinsizliktir ya?''

Cübbeli Ahmet'ten ''seçim anketi'' çıkışı: ''Bu ne dinsizliktir ya?''
Güncelleme:

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, seçim anketleri sonuçlarında HDP'nin oy oranının yüksek çıkmasına tepki göstererek ''Bu ne dinsizliktir ya? Allah bu millete rahmet nazarıyla bakar mı?'' dedi.

AK Parti'nin sıkı destekçisi İsmailağa cemaatinin önde gelen ismi, kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci yazar Serdar Arseven'ın Youtube kanalında konuk oldu.

Arseven'in son dönemde yoğunlaşan doğal felaketleri, toplumsal olayları, pandemi ve savaşı hatırlatıp "Nasıl değerlendiriyorsunuz, sizin manevi dünyanızda nasıl görünüyor bu işler?" diye sorduğu Ünlü, Kuran'daki "Başınıza her ne musibet geldiyse, bu sizin ellerinizin kazandığı suçlar yüzündendir" ayetini hatırlatıp "Biz bu sebepten hapis yattık. Depremle ilgili sohbetten dolayı hapis yattık senelerce. Aynı şeyleri tekrar ediyorum. Musibetler günahlardan gelir diyor ayetler hadisler" dedi.

"Musibet"lere örnek olarak eşcinselliğin yaygınlaştığı iddiasını dile getiren Ünlü, "Erkek erkekle yetinirse, kadın kadınla şehvetini tatmin etme yoluna giderse gökten taş yağmasını bekleyin, azapları bekleyin, büyük kasırgalar bekleyin. Allah'a verilen sözler bozulursa Allah düşman musallat eder" diye konuştu.

Türkiye'nin etrafının da düşmanlarla dolu hale geldiğini öne süren Ünlü, sözü seçim anketlerine getirip HDP'nin aldığı oylara tepki gösterdi. Ünlü, "HDP halen yüzde 12. Bunun yüzde 1'e 2'ye düşmesi lazımdı. Yüzde 12 nasıl çıkar ya? Bu ne dinsizliktir ya? Ne arıyorsun abi? Durumların neresinden tutalım. Allah bu millete rahmet nazarıyla bakar mı?" dedi.

'DEPREM' KONUŞMASI HAFIZALARDA
Ahmet Mahmut Ünlü'nün programda "hapis yattık" dediği konuşması, 1999 yılında yaptığı 17 Ağustos Depremi'nin ardından sarf ettiği skandal sözlere dayanıyor. Ahmet Mahmut Ünlü, o konuşmasında "Mevla zina yuvalarını vurdu" ifadesini kullanmıştı. Ünlü, bu konuşmasının ardından İstanbul 2 no'lu Devlet Güvenlik Mahkemesince Türk Ceza Kanunu'nun 312. maddesi uyarınca Halkı din, mezhep ve inanç farklılığı gözeterek birbirine karşı kamu düzeni için tehlikeli olabilecek şekilde düşmanlığa alenen tahrik etmek suçundan 2 yıl 7 ay üç gün hapis cezasına çarptırıldı. Ünlü toplam 13 ay hapis yattı.