Cübbeli FETÖ’den şikâyetçi oldu

Cübbeli FETÖ’den şikâyetçi oldu

Çete davası soruşturmasına bağlanıp hapis cezası verilen Cübbeli Ahmet Hoca, FETÖ aleyhine ifade verdi.

Kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve bir süre cezaevinde yatan, "Cübbeli Ahmet Hoca" lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, söz konusu olayda kendisine kumpas kurulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmada müşteki sıfatıyla ifade verdi.

Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre, 2011'de dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nce düzenlenen bir operasyonla gözaltına alınan ve bir süre cezaevinde yatan Cübbeli Ahmet Hoca hakkında FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal tarafından "haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "insan ticareti yapmak", "cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından dava açılmıştı. Cübbeli'nin 25 ile 53 yıl arasında hapse çarptırılması talep edilmişti. 16 sanığın yargılandığı dava sonucu Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 14 sanık, 5 yıl sonra geçtiğimiz aylarda beraat etti. Başsavcı Vekilliğini İsmail Uçar'ın yürüttüğü İstanbulCumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından söz konusu olayda Cübbeli Ahmet Hoca'ya kumpas kurulduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Geçtiğimiz hafta, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından ifadeye çağırılan ve İstanbul Adliyesi'ne gelen Ünlü, "müşteki" sıfatıyla ifade verdi.

Cübbeli FETÖ’den şikâyetçi oldu - Resim : 1

'BANA KASET İFTİRASI ATTILAR'

Adliyeye mesai saati sonrasında gelen ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na geçen Ünlü, tutuklanmasına yol açan olayların FETÖ'nün organize ettiği bir kumpas olduğunu kaydetti. FETÖ'cülerin Dinler Arası Diyalog projesine karşı söylemleri sebebiyle kendisini hedef aldıklarını belirten Cübbeli Ahmet Hoca, uyarmalarına rağmen geri adım atmayınca montaj kaset iftirasına maruz kaldığını, bazı CD'lerin sevenlerine gönderildiğini ileri sürdü. Bu CD'ler yüzünden gelişen olaylar sebebiyle tutuklandığını kaydeden Cübbeli Ahmet Hoca, FETÖ'den şikâyetçi olduğunu belirtti. Haksız yere tutuklandığını ve cezaevinde zor günler yaşadığını kaydeden Ünlü, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Sabah