Çukurca şehitlerinin hikayeleri

Çukurca şehitlerinin hikayeleri

Hakkari Çukurca'dan gelen acı haber 8 ailenin ocağına ateş düşürdü.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı üs Bölgesi'nde sabaha karşı 04:50 sularında PKK'lı teröristlerle askerler arasında silahlı çatışma çıktı. İlk çatışmada  Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndan; Gaziantep'in Nizip ilçesinden Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Sadettin Bakır (29), Aslen Kırıkkaleli ancak Ankara Mamak İlçesi'nden Sağlık Astsubay Üsçavuş Merkan Şahin, Kayseri'nin Tomarza İlçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Nazmi Kapucu (38), Piyade uzman Çavuş İbrahim Akarsu (26),  Niğdeli uzman çavuş Fatih Özdemir ve Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinden, Piyade Uzman Çavuş Muammer Arı (30) şehit oldu.

Çatışma bölgesine sevk edilen helikopter de arıza nedeniyle düştü. Helikopterin düşmesi sonucu şehit olan pilotların  ise 36 yaşındaki Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan ile Kara Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi olduğu öğrenildi.
Şehitlerin acı haberleri memleketleine ulaştı. İşte şehitlerin yurak burkan hikayeleri;

OĞLUNA MESAJ YAZMIŞ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Astsubay  Üstçavuş Mekan Şahin'in, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yaptığı son paylaşımlar ve oğluna yazdığı mesaj duygulandırdı.

mekan-sahin-487.jpg

Kayseri'de görev yapan ve Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde geçici görevli olduğu sırada şehit düşen Mekan Şahin profilinde, “Selam söyleyin eşe dosta! Her şeyden vazgeçer vatandan vazgeçmeyiz” yazılı bir fotoğraf paylaştı. Şahin'in profilinin başlık kısmında ise “Bütün çiçekler solsun, bu kan yerde kalırsa yazıklar olsun” ifadeleri yer aldı. Çok sayıda arkadaşının ve komutanının şehadet haberini aldığını belirten ve asker arkadaşlarının fotoğraflarını paylaşan Şahin, “Savaşçı bir millet savaştan korkar olmuş. Korkaklık hayatı uzatmayacağı gibi cesaret de hayatı kısaltmayacak. Ömrü veren Allah’tır” yazdı.

Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen şehit, son olarak 7 Mayıs'ta oğlunun fotoğrafını paylaşarak “3 yıl önce de ayrıymışız, bugün de ayrıyız. Canım oğlum. Nedense hep kayıplarımız artıyor… Evlat hasreti, cehennem azabı gibi ya” yazmıştı.

FATİH ÖZDEMİR’İN ACI HABERİ NİĞDE’YE GELDİ

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş 26 yaşındaki Fatih Özdemir’in Niğde’de yaşayan ailesi yasa boğuldu.

tomarzaaa.jpg

Acı haber, şehidin Dere Mahallesi’nde ağabeyi Esen Özdemir’in evinde oturan eşi Nuray Demir’e Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın ve diğer yetkililer tarafından verildi. Haberle yıkılan şehidin eşi Nuray ve ağabeyi Esen Özdemir gözyaşlarına boğulurken sağlık ekipleri müdahale etti.

fatih-ozdemir.jpg

Acı haberi duyan şehidin yakınları eve akın etti. Uzman çavuş Fatih Özdemir’in Kayseri’de görev yaparken geçici görevle Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde gönderildiği, yeni görev yerine giderken de yaklaşık 1 yıl önce evlendiği eşini ağabeyinin evine bıraktığı öğrenildi.

TOMARZA’YA DA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Aynı çatışmada şehit düşen 38 yaşındaki piyade uzman çavuş Nazmi Kapucu’nun Kayseri’nin Tomarza ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. İç güvenlik harekatı görevi nedeniyle bir süredir Hakkari Çukurca’da bulunan Kayseri 1’inci Komando Tugayı’nın Çığlı üs bölgesindeki Mehmetçiklerine yapılan saldırıda, açılan ilk ateşte, Kayseri’nin Tomarza ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Nazmi Kapucu şehit düştü. Tomarza Kaymakamı Engin Uysal, Belediye Başkanı Fahrettin Işık ve askeri yetkililer, şehidin babası Nizamettin ile annesi Naime Kapucu’ya acı haberi verdiler.

tomarza-orta.jpg

Acılı babayı Kaymakam Uysal ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. Şehit babası Nizamettin Kapucu, ”Oğlum, şu yoldan nasıl da güzel gelirdin? Şehit haberin mi gelecekti oğlum” diye gözyaşı döktü. Kuzeni Ahmet Heybet de, ”Şehidimiz Nazmi, o bölgede görev yapmayı seviyordu. Batı’ya gelme durumu varken, o orada kalmak istedi. Nazmi gayet cesur ve kararlı bir kişiydi. Yüreğimize şehit ateşi düştü” dedi.

Askerler, şehidin babasının evine Türk bayrakları astı. Şehadet haberi üzerine Kapucu ailesinin yakınları ve komşuları babaevine akın etti. Şehit Nazmi Kapucu’nun eşi Tuğba da haberi alınca gözyaşlarına boğuldu ve 2 çocuğuna sarılarak teselli bulmaya çalıştı.

BİR ATEŞ DE GAZİANTEP’E DÜŞTÜ

Hain saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Saadettin Bakır’ın şehadet haberi Gaziantep’in Nizip İlçesi’ndeki yakınlarına ulaştırıldı.

kayseri-orta.jpg

Kayseri’de görev yapan ve geçici görevle Çukurca’ya giden Ömer Saadettin Bakır, dün gece teröristlerin saldırdığı üs bölgesinde 5 silah arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Astsubay Kıdemli çavuş Bakır’ın şehit olduğu haberi bu sabah Nizip’in yakınlarına ulaştırıldı. 2 erkek kardeşi bulunan şehit astsubayın babası Ahmet ve annesi Lütfiye Bakır, Fırat Mahallesi’ndeki evlerine gelen Nizip Garnizon Komutan vekili üsteğmen Ökkeş Tuğra, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Müftüsü Osman Şekerci ve askeri yetkililerin verdiği acı haberle yıkıldı. Gözyaşı dökerek, sinir krizi geçiren şehit uzman çavuşun yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti, Bakır ailesinin evine Türk bayrakları asıldı.Acı haberi duyan akrabaları ve komşuları da Bakır ailesine taziye dileklerini iletti. Bekar olduğu öğrenilen şehit astsubay Bakır’ın, cenazesi yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

İBRAHİM AKARSU KAYSERİ’YDİ

Şehit piyade uzman çavuş 26 yaşındaki İbrahim Akarsu’nun baba ocağına ateş düştü. Hakkari Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışma sırasında şehit olan uzman çavuş İbrahim Akarsu’nun baba ocağında yas var.

kayseri-sehit.jpg

Şehit Akarsu’nun annesi Türkan Akarsu ve yakınları Kocasinan İlçesi Yunus Emre Mahallesi’ndeki evlerinin önünde gözyaşı döktü. 112 acil sağlık ekipleri de şehidin ailesinin evinin önünde hazır bekledi.

BİR HAFTA ÖNCE EVLİLİK TEKLİFİ YAPMIŞ

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde, teröristlerle çıkan çatışmaya destek için giden Kobra helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi’nin Ankara Yenimalle’deki baba ocağına ateş düştü.

sehit-pilot.jpg
Çukurca İlçesi’nde, teröristlerle çıkan çatışmaya destek için giden Kobra helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen  Burak’ın şehit olduğu haberi Ankara Yenimahalle’deki ailesine sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililer tarafından verildi. Kara Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi’nin 1 hafta önce kız arkadaşına evlilik teklifinde bulunduğu ve görev dönüşü sonrası kız arkadaşıyla sözlenecekleri belirtildi.

Düşen helikopkerde şehit olan 36 yaşındaki Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan’ın Ankara Çankaya’daki askeri lojmanlarda oturan ailesine acı haber ulaştı. Şehit Kerem Şahan’ın Uşak’taki baba evine de ateş düştü.

Kara Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi ve  Kara Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan yarın Ankara’da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

 

Etiketler şehit çukurca hakkar