Cumhurbaşkanı Erdoğan Yozgat'ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yozgat'ta

Erdoğan, toplu açılış töreninde konuştu - Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Her birinin acısını her an yüreğimizde hissetmekten de kendimizi alamıyoruz. Milletimiz, bayrağımız, vatanımız, devletimiz saldı

YOZGAT (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Her birinin acısını her an yüreğimizde hissetmekten de kendimizi alamıyoruz. Milletimiz, bayrağımız, vatanımız, devletimiz saldırı altındayken, 'Hadi yavrum git ya gazi ol ya şehit' diyerek evlatlarını vazifeye gönderen tüm annelerin ellerinden öpüyorum." dedi.

Erdoğan, Sorgun Kent Merkezi'nde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Çanakkale Savaşı'nın sembol ismi Kınalı Hasan'ın hemşehrilerine gönül dolusu sevgilerini ilettiğini belirten Erdoğan, Yozgat'ta önemli ve kökleri eskilere dayanan "kına kültürü" olduğunu bildiğini söyledi.

Bunların içinde üç durumda yakılan kınanın ayrı yeri olduğunu ifade eden Erdoğan, "Birincisi kurbanlık koça kına yakılır ki Hak yoluna adandığı belli olsun. İkincisi gelin olup evden çıkan kıza kına yakılır ki erine, evine çocuklarına bağlılığın nişanesi olsun. Üçüncüsü de askere giden delikanlıya kına yakılır ki gerektiğinde vatanı uğruna kurban olsun." diye konuştu.

Erdoğan, "Şehitler ölmez, Allah yolunda ölenlere, öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler lakin siz bilemezsiniz" ifadesini kullanarak, "Kınalı Hasan yüz yıl öncesinin o puslu günlerinde anaların, 'vatanları uğruna hayatlarını feda etsin' diye gönderdikleri yüz binlerce evladımızdan biridir. Bugün de hamdolsun ülkemizden, Yozgat'ımızdan Kınalı Hasanlar eksik olmuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yılın temmuz ayından beri gerçekleşen terör eylemlerinde Yozgat'ın, şehadet mertebesine ulaşan yedisi polis, üçü asker olmak üzere on evladını toprağa verdiğini vurgulayan Erdoğan, terörle mücadelede şehit olan Yozgatlı polisler Nuri Yazanel, Savaş Akyol, Haydar Çetin, Adem Cankurtaran, Muzaffer Tufanel ile Gökhan Osman Karaduman ve askerler Mehmet Koçak, Nusret Atmaca ve Bekir Şimşek'i rahmetle andığını dile getirdi.

Cuma namazını Sorgun'da Yeni Cami'de kılma arzusunda olduğunu söyleyen Erdoğan, Şırnak'ta şehit düşen polis memuru Osman Berkkaya'nın cenaze namazına katılabilmek, ailesine başsağlığı dilemek için cuma namazını Şefaatli'de kıldığını anlattı. Erdoğan, şehit polis Osman Berkkaya ve tüm şehitlerin ailelerine, sevdiklerine ve millete başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayından bu yana geçen sürede terörle mücadele sırasında ülke genelinde şehit sayısının üç yüzü geçtiğini belirterek, teröristlerin yurt içinde ve yurt dışında verdikleri kayıpların bu sayının en az on katı olduğunun altını çizdi.

- "Vatan hizmetine koşan tüm evlatlarımızın alınlarından öpüyorum"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Her birinin acısını her an yüreğimizde hissetmekten de kendimizi alamıyoruz. Milletimiz, bayrağımız, vatanımız, devletimiz saldırı altındayken, 'Hadi yavrum git ya gazi ol ya şehit' diyerek evlatlarını vazifeye gönderen tüm annelerin ellerinden öpüyorum."

"Annelerin ayaklarının altı niye öpülür? Rabbim cenneti niye annelerin ayaklarının altına serdi?" diye soran Erdoğan, "Cennet annelerin ayaklarının altındadır." hadisini hatırlatarak, "Öyleyse annelerin kadri kıymeti farklı. Onun için de 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' diyerek vatan hizmetine koşan tüm evlatlarımızın alınlarından öpüyorum." dedi.

(Sürecek)