Cumhurbaşkanı Erdoğan Yozgat'ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yozgat'ta
Güncelleme:

Erdoğan, toplu açılış töreninde konuştu - Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Devlet içinde devlet yok. Ne paralel devlet ne de bu ayrımcılar. Pensilvanya’dan beddualar sallıyor, ne oldu, hangisi tutuyor? Tutmaz ya, tutmaz, samimi değilsin, dürüst değilsin. Bu t

YOZGAT (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Devlet içinde devlet yok. Ne paralel devlet ne de bu ayrımcılar. Pensilvanya’dan beddualar sallıyor, ne oldu, hangisi tutuyor? Tutmaz ya, tutmaz, samimi değilsin, dürüst değilsin. Bu toplumu, bu milleti, bu ümmeti parçaladın. Bu devletin içerisinde, bu milletin içerisinde temenni ederim ki yanlış istikamette gidenler de bu yanlışlarından vazgeçerler. Bilmiyorlar, hala işin hakikatini bilmiyorlar. Bizim Allah’tan başka ubudiyet görevini yerine getireceğimiz bir güç yoktur. Biz sadece Rabbimize kulluk ederiz, kula kulluk etmeyiz. Bunun böyle bilinmesi lazım". dedi.

Erdoğan,Sorgun Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Kur'an-ı Kerim'de şehitler için, "Onlara ölü demeyin, hiç şüphesiz onlar diridirler" buyurulduğuna işaret eden Erdoğan, "Nasıl ki Kınalı Hasan'ı ve onun yolundan gidenleri yüz yıl sonra adeta gıpta ile yad ediyorsak bugünkü şehitlerimiz de aynı şekilde tarihe altın harflerle kazınan bir mücadelenin sembolü olarak anılacaklardır." ifadesini kullandı.

"Bizim bir rabiamız var" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun birincisi tek millet, biz tek milletiz. Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle Roman’ıyla, Gürcü’süyle, Abaza’sıyla, Boşnak’ıyla tek millet, 79 milyon tek millet. Bizi bölmek isteyenler, o ayrımcılar buna muvaffak olamayacaklar. Çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik, onun için bizi bölemeyecekler. Biz kimseyi makamından, mevkisinden, parasından, pulundan dolayı sevmiyoruz ki bizi yaradan onları da yarattığı için seviyoruz, farkımız o. İkincisi, tek bayrak, bundan başka bayrağımız var mı? Bu bayrak niye kırmızı? Çünkü rengini şehidimizin kanından alıyor da onun için. Dünyada eşi benzeri yok, oradaki anlam farklı. Hilal, neden? O da bir bağımsızlık mücadelesinin ifadesi ama bakın bir de orada ne var, yıldız. O yıldız, bilin ki her şehit bir yıldızdır."

Şair Mithat Cemal Kuntay'ın, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte onun için ne diyoruz, ‘tek vatan’ diyoruz. 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Bazı zavallılar çıkmış operasyon yapmak istiyorlar. Ya siz ne zannediyorsunuz bu toprakları, ne zannediyorsunuz? Bu topraklar kuru bir toprak değildir, burada şehitlerimizin kanı vardır, onunla yoğrularak tek vatan olmuştur, farkımız budur." diye konuştu.

Rabianın dördüncüsünün "tek devlet" olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet içinde devlet yok. Ne paralel devlet ne de bu ayrımcılar. Pensilvanya’dan beddualar sallıyor, ne oldu, hangisi tutuyor? Tutmaz ya, tutmaz, samimi değilsin, dürüst değilsin. Bu toplumu, bu milleti, bu ümmeti parçaladın. Bu devletin içerisinde, bu milletin içerisinde temenni ederim ki yanlış istikamette gidenler de bu yanlışlarından vazgeçerler. Bilmiyorlar, hala işin hakikatini bilmiyorlar. Bizim Allah’tan başka ubudiyet görevini yerine getireceğimiz bir güç yoktur. Biz sadece Rabbimize kulluk ederiz, kula kulluk etmeyiz. Bunun böyle bilinmesi lazım ama bakıyorsunuz ‘o dediyse doğrudur, o söylediyse doğrudur’ mantığıyla hareket edenler var." değerlendirmesini yaptı.

- "Yolumuz ecdadımızın yoludur"

"Yolumuz bir asır önce ezanı susturmamak, bayrağı indirmemek, milletin onurunu çiğnetmemek için yedi düvele karşı silahından ziyade yüreğiyle mücadele veren ecdadımızın yoludur" şeklinde konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yolumuz Sultan Alparslan’ın, Kılıçarslan’ın, Osman Gazi’nin, Fatih’in, Yavuz’un Çanakkale şehitlerinin yoludur. Kurtuluş Savaşımızı vererek bizlere son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan eden Gazi Mustafa Kemal'i, kurucu Meclisimizin tüm mensuplarını, o kutlu mücadelede yer alan tüm kahramanları tazimle yad ediyorum. Bölgemizde yaşanan istikrarsızlığı, ortaya çıkan krizleri fırsat bilmek suretiyle, Türkiye’nin birliğine, beraberliğine, bütünüyle İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şu veciz şiiriyle cevap vermek istiyorum, ‘Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz, bu yol ki hak yoludur dönme bilmeyiz, yürürüz’.

Evet, kararlı bir şekilde yolumuza inşallah devam edeceğiz. ‘Düşer mi tek taşı sandın harim-i namusun, meğer ki harbe giden son nefer şehit olsun’, olay bu. Kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz ve şunu iyice bilmenizi istiyorum, terörle mücadelede son ana kadar silahlı kuvvetlerimizle, polisimizle, köy korucularımızla sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz."

"Bozok diyarının kahraman evlatlarına muhabbet duymamak mümkün mü?" diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat’ın gönlünde ayrı bir yeri olduğunu belirterek, "Rahmetli Neşet Ertaş gibi 'gayrı dayanamam ben bu hasrete' deyip ilk fırsatta Yozgat'a geldik. Sorgun'a yıllar önce verilmiş sözüm var, şimdi de bu sözü inşallah yerine getiriyoruz." dedi.

(Sürecek)

text-ad
DEM Parti'den yeni Anayasa ve İmamoğlu için dikkat çeken açıklama DEM Parti'den yeni Anayasa ve İmamoğlu için dikkat çeken açıklama TBMM'de kıyamet koptu: ''Ayı'' tartışmasında AK Partililer muhalefetin üzerine yürüdü! TBMM'de kıyamet koptu: ''Ayı'' tartışmasında AK Partililer muhalefetin üzerine yürüdü! 50 yaşına merdiven dayadığına kim inanır ? Mine Tugay durmuyor... 50 yaşına merdiven dayadığına kim inanır ? Mine Tugay durmuyor... TOKİ 36 ilde yüzde 25 peşinat ve 48 ay taksitle yüzlerce taşınmazı satışa çıkarıyor TOKİ 36 ilde yüzde 25 peşinat ve 48 ay taksitle yüzlerce taşınmazı satışa çıkarıyor MHP eski Genel Başkan Yardımcısı'ndan Bahçeli'ye yaylım ateşi! MHP eski Genel Başkan Yardımcısı'ndan Bahçeli'ye yaylım ateşi! 1960'da Türkiye'de bulunmuştu... Ülkemizden kaçırıldıktan onlarca yıl sonra geri döndü! 1960'da Türkiye'de bulunmuştu... Ülkemizden kaçırıldıktan onlarca yıl sonra geri döndü! Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan muhalefete tarihi çağrı Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan muhalefete tarihi çağrı Konserdeki yasak aşk skandalında dikkat çeken gelişme Konserdeki yasak aşk skandalında dikkat çeken gelişme Hayatta Her Şey Var sunucusu Nur Viral'dan sürpriz karar: Beyaz TV'ye veda etti! Hayatta Her Şey Var sunucusu Nur Viral'dan sürpriz karar: Beyaz TV'ye veda etti! 14 yaşındaki çocuğa işkence saniye saniye kamerada! 14 yaşındaki çocuğa işkence saniye saniye kamerada!
Üç yıldır kayıp olarak aranıyordu... Genç kadının katilleri eşi ve kayınbiraderleri çıktı! Üç yıldır kayıp olarak aranıyordu... Genç kadının katilleri eşi ve kayınbiraderleri çıktı! Koruma polisine çiğköftesiz çiğköfte ikram eden Vali bu sefer işi tatlıya bağladı! Koruma polisine çiğköftesiz çiğköfte ikram eden Vali bu sefer işi tatlıya bağladı! Bahçeli: ''Cumhurbaşkanı'nın biri Kürt, diğeri Alevi 2 yardımcısı olsun!'' Bahçeli: ''Cumhurbaşkanı'nın biri Kürt, diğeri Alevi 2 yardımcısı olsun!'' Üç gündür aranıyordu... Kayıp Rojda'dan müjdeli haber! Üç gündür aranıyordu... Kayıp Rojda'dan müjdeli haber! Türkiye'nin tescilli güzeli suyundaki buzdan zehirlenerek, hastanelik oldu! Türkiye'nin tescilli güzeli suyundaki buzdan zehirlenerek, hastanelik oldu! Osmanlı hatırası ''Yahudi Mahallesi'' zamana karşı direniyor Osmanlı hatırası ''Yahudi Mahallesi'' zamana karşı direniyor Can Yaman'ın sevgilisi Sara Bluma ''şiddet görüyorum'' deyip kanlar içinde paylaşım yaptı Can Yaman'ın sevgilisi Sara Bluma ''şiddet görüyorum'' deyip kanlar içinde paylaşım yaptı Sitede ''ekmeğimi elimden aldın'' cinayeti! Bir genç baltayla katledildi Sitede ''ekmeğimi elimden aldın'' cinayeti! Bir genç baltayla katledildi Sokak ortasında silahlı saldırı: öldürüp kaçtı, tuvalette yakalandı! Sokak ortasında silahlı saldırı: öldürüp kaçtı, tuvalette yakalandı! Uzun yıllar sonra kripto para piyasaları için tarihi karar... Uzun yıllar sonra kripto para piyasaları için tarihi karar...