Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları yine kavgaya karıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları yine kavgaya karıştı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları ve Saraybosna'daki sınır polisi arasında arbede yaşandığı ortaya çıktı. Olayla ilgili konuşan sınır polisi şefi, "Gözaltına alınmayı hak ediyorlardı" dedi.

Dnevni Avaz adlı yerel haber portalı, Erdoğan'ın Saraybosna'ya varmasının ardından havalimanında polis ve korumalar arasında önce laf dalaşı yaşandığını bildirdi. Ardından polis ve korumalar arasında itiş kakış çıktığı belirtildi. Haberde gerginlik üzerine Erdoğan'ın korumalarının uçağa dönerek, silahları ile geri döndüğü bilgisi yer aldı. Haberde silahların kılıfında olduğu da belirtildi.

Dnevni Avaz'ın haberinde Erdoğan'ın uçaktan çıkmasıyla tansiyonun düştüğü belirtildi. Yaşanan olaya Bosna Hersek'in üçlü başkanlık konseyinin üyelerinin tanıklık ettiği de vurgulandı.

"GÖZALTINA ALINMAYI HAK EDİYORLARDI"

DW Türkçe’nin aktardığı habere göre Saraybosna sınır polisi şefi Zoran Galic olaya ilişkin Dnevzi Avaz'a yaptığı açıklamada "Çok saldırgandılar ve kendi ülkelerindeymiş gibi davrandılar. Bizim yasalarımıza saygı göstermediler ve gözaltına alınmayı hak ediyorlardı" dedi. Saraybosna sınır polisi sözcüsü Yasminka Muyiç olayın korumaların silahlarını teslim etmeyi reddetmeleri üzerine çıktığını belirtti.

İki gün boyunca Bosna Hersek'te temaslarda bulunacak olan Erdoğan, bölgeye son ziyaretini yaklaşık bir yıl önce gerçekleştirmişti.

ABD'DE DE KORUMA KRİZİ YAŞANMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2017 yılında Washington'a yaptığı ziyaret sırasında kendisini karşılamaya gelenler ile protestocular arasında çıkan kavgaya, korumaları da dahil olmuştu.

ABD hükümetinin tepkisine yol açan kavganın ardından Temsilciler Meclisi, Türkiye'yi kınayan bir tasarı kabul etmişti. 11 kişinin yaralandığı olay, ABD'de yargıya taşınmıştı. Olayın ardından açılan davada ikisi tutuklu 19 kişi yargılanıyor.

Deutsche Welle Türkçe