Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne özel hastane mi yaptırıldı ?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne özel hastane mi yaptırıldı ?
Güncelleme:

Gazeteci Mehmet Tezkan, Sayıştay raporlarına yansıyan 2019 yılında 5 milyon lira olan Cumhurbaşkanlığı sağlık harcamalarının 2020 yılında 51 milyon liraya çıkmasıyla “Erdoğan Saray’da şahsına özel hastane yaptırmış!” başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Genel ve katma bütçeli dairelerin gelir, gider ve mallarını TBMM adına denetlemekle görevli Sayıştay, kamu kurumlarının denetim raporunu internet sitesinde yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı 2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda, Cumhurbaşkanlığı’nın 2020 yılında 2 milyar 896 milyon 174 bin lira harcama yaptığı ortaya çıktı.

Sayıştay'ın 2019 raporunda, Cumhurbaşkanlığında en yüksek artış yaşanan kalemlerden biri de "Tıbbi ve Laboratuvar Sarf Malzemeleri" oldu. 2019 yılında yaklaşık 5 milyon lira harcama yapılan bu kalemde 2020 yılında yapılan harcama ise 51 milyon lirayı geçti.

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan bugünkü köşesinde 10 katı bulan artışla ilgili “Erdoğan Saray’da şahsına özel hastane yaptırmış!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Tezkan yazısında, “O halde, tabii ki soracaksınız şahsına özel hastane yaptırdığını nerden çıkardın diye. Gittin gördün mü? Hayır. Ama Sayıştay raporlarında okudum.” dedi.

2019 yılında 5 milyon lira olan sağlık harcamalarının 2020 yılında 51 milyon liraya çıktığına dikkat çeken Tezkan, “Bi açıklaması olmalı. Cumhurbaşkanı’nın sağlık harcaması bir yılda 5 milyon liradan 51 milyon liraya nasıl çıktı, neden çıktı? Sayıştay olmasa biz bunu bilemeyecektik. Saray’ın günde yedi milyon harcadığını öğrenemeyecektik.” ifadelerini kullandı.

 

Mehmet Tezkan'ın yazısının tamamı için...