Cumhurbaşkanlığı'ndan ''aile'' genelgesi

Cumhurbaşkanlığı'ndan ''aile'' genelgesi
Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ailenin korunması ve güçlendirilmesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nin, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Aileye sahip çıkmanın, insana ve insanlığın istikbaline sahip çıkmak olduğu bilinciyle ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik bütüncül ve sistematik faaliyetleri hayata geçirmekte kararlıyız. Bu doğrultuda bugün, 15 Mayıs Uluslararası Aile Gününde ilan edeceğimiz ve ilk olma niteliği taşıyan, 'Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'nın, ailelerimiz, milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş'ın duyurduğu genelgede ise "Geçmişten günümüze insanın var olma sürecinin kadim dayanağı olan aile, kültürel ve tarihsel kimliğin kuşaklar arasında aktarılmasını sağlayan bir köprü olarak geleceğimizin en kıymetli hazinesidir. Aile kurumunun günümüzde karşı karşıya kaldığı sorunların çeşitlenmesi nedeniyle ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik bütüncül ve sistematik önlemlerin alınması elzemdir. Bu itibarla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda, 'Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı' hazırlanmıştır. Söz konusu vizyon belgesi ve eylem planının etkin olarak uygulanması ve izlenmesini teminen Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu teşkil ettirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

 

 

Asil Nadir'in vasiyeti açıklandı: O isimleri cenazesine istememiş Asil Nadir'in vasiyeti açıklandı: O isimleri cenazesine istememiş Türkiye'nin en lezzetli yeşil altınında ilk hasat! Kilosu gram altını 2'ye katladı! Türkiye'nin en lezzetli yeşil altınında ilk hasat! Kilosu gram altını 2'ye katladı! Cübbeliden Diyanet'e ''şirktir'' eleştirisi: ''O yazıyı kaldırın!'' Cübbeliden Diyanet'e ''şirktir'' eleştirisi: ''O yazıyı kaldırın!'' ''Cinlerin Hocası''ndan olay iddia: Fenerbahçe bu yüzden şampiyon olamıyor ''Cinlerin Hocası''ndan olay iddia: Fenerbahçe bu yüzden şampiyon olamıyor Bir kız çocuğu ölü, babası yaralı bulundu... Sosyal medya paylaşımı olay oldu! Bir kız çocuğu ölü, babası yaralı bulundu... Sosyal medya paylaşımı olay oldu! Alkolmetreyi üflemeyi reddetti, aracını bırakıp, bavulunu alıp çekip gitti... Alkolmetreyi üflemeyi reddetti, aracını bırakıp, bavulunu alıp çekip gitti... İstanbul'un 9 ilçe belediyesinde belediye Başkan Yardımcıları gözaltında! İstanbul'un 9 ilçe belediyesinde belediye Başkan Yardımcıları gözaltında! Bu görüntüler kahretti: Pamukkale'yi kaybediyoruz! Bu görüntüler kahretti: Pamukkale'yi kaybediyoruz! Kar yağışı şiddetini arttırıyor: İstanbul'da da okullar tatil edildi! Kar yağışı şiddetini arttırıyor: İstanbul'da da okullar tatil edildi! Müge Anlı ile Tatlı Sert'te ''üfürükçü'' canlı yayın konuğu oldu, stüdyo karıştı Müge Anlı ile Tatlı Sert'te ''üfürükçü'' canlı yayın konuğu oldu, stüdyo karıştı
Survivor adasında Çılgın Sedat ile kavga eden Adem Kılıçcı'nın cezası belli oldu Survivor adasında Çılgın Sedat ile kavga eden Adem Kılıçcı'nın cezası belli oldu Cep telefonu bataryaları mahalleyi savaş yerine çevirdi! Cep telefonu bataryaları mahalleyi savaş yerine çevirdi! 67 yaşındaki vatandaşı evinde fareler yemiş! 67 yaşındaki vatandaşı evinde fareler yemiş! Türkiye'nin silah sergisi kapılarını açtı: Tarihteki ilk yerli silah da burada! Türkiye'nin silah sergisi kapılarını açtı: Tarihteki ilk yerli silah da burada! Grip tedavisi görüyordu; testi pozitif çıkan bir hemşire hayatını kaybetti! Grip tedavisi görüyordu; testi pozitif çıkan bir hemşire hayatını kaybetti! Bir seçim anketi daha açıklandı: Zirvedeki fark kapanıyor! Bir seçim anketi daha açıklandı: Zirvedeki fark kapanıyor! Güneydoğu'de devasa bir tarihi yarık keşfedildi! Güneydoğu'de devasa bir tarihi yarık keşfedildi! Zincir market fiyatları artık tek platformda Zincir market fiyatları artık tek platformda 3 kişinin öldüğü silahlı saldırının altından ''taciz'' iddiası çıktı 3 kişinin öldüğü silahlı saldırının altından ''taciz'' iddiası çıktı Meteoroloji'den çok sayıda ilimiz için peş peşe yeni uyarılar geldi! Meteoroloji'den çok sayıda ilimiz için peş peşe yeni uyarılar geldi!