Cumhurbaşkanlığı'ndan koronavirüs açıklaması

Cumhurbaşkanlığı'ndan koronavirüs açıklaması
Güncelleme:

İletişim Başkanlığı’nın açıklamasında Türkiye’de yeni tip corona virüsünün yol açtığı Covid-19 hastalığına yakalanan herhangi birinin bulunmadığı belirtildi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 hastalığından ötürü hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 619’a ulaştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada “Türkiye’de COVID-19 (Yeni koronavirüs) vakalarına rastlandığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Vatandaşların Sağlık Bakanlığı’nca yapılan duyuruları dikkate alması gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Elde edilen en güncel verilere göre, ülkemizde herhangi bir COVID-19 (Yeni Koronavirüs) vakası görülmemiştir. Konu ile ilgili birtakım sosyal medya mecralarında yer alan, Türkiye’de COVID-19 (Yeni Koronavirüs) vakalarına rastlandığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Medya kuruluşlarımızın, medya mensuplarımızın ve tüm vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere resmi kaynakları dikkate almaları, bunun dışında konu ile alakalı yapılan açıklamalara ya da ortaya atılan iddialara itibar etmemeleri önemle rica olunur. Konu ile ilgili gelişmeler yetkili makamlarımızca gerek görüldüğü anda tüm kamuoyu ile paylaşılmaktadır. İlgili süreç Başkanlığımızca da azami hassasiyetle takip edilmektedir.”