DAEŞ'in Türkiye eylem organizatörü yakalandı

DAEŞ'in Türkiye eylem organizatörü yakalandı

Ankara'daki DAEŞ operasyonunda, örgütün Türkiye eylem organizatörü olduğu belirtilen Suriye uyruklu ‘Azzov’ kod adlı Ali el-Aggal yakalandı.

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Fırat Kalkanı’ operasyonuyla Türkiye sınırlarından temizlenen DAEŞ terör örgütünün, sansasyonel bir eylem hazırlığında olduğunu belirledi. Ankara’da düzenlenen operasyonda, DAEŞ militanlarının Türkiye’de gerçekleştirdiği eylemleri organize eden Suriye’deki en tehlikeli aşiret olduğu belirtilen Aggal Aşireti’nden ‘Azzov’ kod adlı Ali el-Aggal adlı terörist yakalandı.
 
Sorguya alınan El-Aggal ile irtibatlı olduğu belirtilen 24 kişi ise İstanbul Küçükçekmece’de bir lokale yapılan baskınla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 9’unun direkt olarak Aggal ile bağlantılı olduğu, Irak ve Suriye’den geldikleri belirtildi. Şüphelilerin İstanbul’da sansasyonel bir eylem düzenlemek için Aggal’dan patlayıcı ve mühimmat bekledikleri tespit edildi. Yabancı uyruklu gözaltına alınan diğer 15 şüphelinin ise çatışmalı bölgelere gitmek için Türkiye’ye geldikleri ifade edildi.
 
DAEŞ militanlarının, Küçükçekmece’de yakalandıkları lokali ‘hücre evi’ olarak kullandığı belirtildi. DAEŞ militanları tarafından ranzalar yerleştirilip adeta küçük bir yurda dönüştürülen lokalde, Suriye ve Irak’tan gelen DAEŞ militanlarının kaldığı ifade edildi. Binada yapılan aramada, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
 

Habertürk