Dağlıca'da şehit düşen astsubay kaymakamın kardeşi çıktı

Dağlıca'da şehit düşen astsubay kaymakamın kardeşi çıktı

Hakkari Dağlıca'da şehit düşen askerlerden Astsubay Üstçavuş Topsakaloğlu'nun, Eleşkirt Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu'nun kardeşi olduğu öğrenildi.

Hakkari Dağlıca'da yürütülen operasyonda 4 askerin şehit olması, biri ağır 6 askerin yaralanmasının ardından askerlerin baba ocaklarında yas var.

Operasyonda 17 terörist öldürülmüştü. Genelkurmay Başkanlığı ise bu sabah yaralı bir askerin daha şehit olduğunu duyurdu, şehit sayısı 4'e çıktı. 5 askerin tedavisi sürüyor. 

ŞEHİT ASTSUBAY KAYMAKAMIN KARDEŞİ

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülen operasyonda şehit düşen askerlerden Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu'nun  (34), Ağrı'nın Eleşkirt Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu'nun kardeşi olduğu bildirildi. 

headline.jpg
 
Ağrı Valisi Musa Işın, Eleşkirt Kaymakamı Topsakaloğlu'nun  Eleşkirt'teki evine giderek, başsağlığı dileklerini iletti. Kaymakam Topsakaloğlu'nun, evli ve iki çocuk babası olan şehit  kardeşinin cenazesine katılmak üzere Eskişehir'e gideceği öğrenildi. 

fft16_mf6179012.jpeg
 
YARBAY İHSAN EJDAR'IN EVİNDE YAS VAR
 
Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülen  operasyonda şehit düşen askerlerden 43 yaşındaki Tankçı Yarbay İhsan Ejdar'ın  Ankara'daki evinde yas var. Yarbay Ejdar'ın şehadethaberi, Çankaya ilçesi Harbiye Mahallesi  Hürriyet Caddesi'nde yaşayan eşi Nalan Ejdar'a, askeri yetkililerce verildi. Acı haber üzerine şehidin yakınları ve Vatandaşlar, eve gelerek, şehit  eşini sakinleştirdi. Şehit Ejdar'ın evine ve bazı apartmanlara Türk bayrakları  asıldı, evin önüne taziye çadırları konuldu. Şehit için Kuran-ı Kerim okundu,  dualar edildi. 

 "Altunay" adında 12 yaşında bir kızı bulunan şehit Ejdar'ın  cenazesinin yarın Ankara'da defnedileceği bildirildi. 
 
Yaklaşık bir ay önce "Yarbay" rütbesini alan İhsan Ejdar'ın, Dağlıca  görevine 6 aylığına gittiği belirtildi. 
 
TERFİ ALINCA BÖYLE SÖYLEMİŞ...
 
Kurban Bayramı’nı ailesinin yanında geçiren şehit Yarbay Ejdar’ın göreve dönerken komşuları ve yakınlarıyla helalleştiği helalleştiği belirtildi. Şehit Yarbay İhsan Ejdar’ın apartman komşularından Cenk Kadıoğlu, acı haberi komutanlardan aldıklarını söyleyerek "Terfi oldu, sevindi. Düşünceliydi. ’Ben gidiyorum ama tekrar gelirim, gelemem’ diyerek bütün komşularıyla, annesiyle, babasıyla, çocuğuyla, eşiyle, herkesle vedalaştı. En son üzücü haberi aldık. Komutanlarımız geldi, haberi verince hepimiz yıkıldık. Ülke sağ olsun, vatan sağ olsun" dedi. 
 
Şehit Yarbay İhsan Ejdar için sala verildi. Salayı veren imam ardından vefat edeni "Güneydoğuda görev yapan Yarbay Ejdar şehit düşmüştür" diye duyurdu.
 
Hakkari Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülen operasyonda meydana  gelen çatışmalarda 3 asker şehit düşmüş, biri ağır 6 asker de yaralanmıştı. 
 
İZMİR'DE DE YAS VAR
 
Çatışmada şehit olan 28 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır'ın İzmir'in bornovailçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı.
 
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde yürütülen operasyonda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır'ın şehit olduğu haberi ailesine bildirildi. Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır'ın İzmir'in Bornova ilçesi Atatürk Mahallesi'nde oturan ailesine acı haber, sağlık ekipleri eşliğinde gelen askeri yetkililer tarafından verildi. Ailesi'nin oturduğu apartmana bayraklar asılan şehit Çakır'ın nişanlı olduğu ve yakın zamanda düğün yapacağı öğrenildi. Hakkari'de 1 yıldır görev yapan şehit Çakır'ın memleketi Trabzon'da Gülbahar Hatun Camii'nde toprağa verileceği belirtildi. Öte yandan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila şehit Samet Çakır'ın evine gelerek baş sağlığı ziyaretinde bulundu.