DAĞLICA'DAN ACI HABER: ŞEHİTLER VAR

DAĞLICA'DAN ACI HABER: ŞEHİTLER VAR

Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Hisar Dağı Dağlıca bölgesinde, bugün saat 11:15 sıralarında operasyonda olan güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Çatışmada 13 PKK'lı terörist ise etkisiz hale getirildi. Sisin etkili olduğu bölgede, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışmalar aralıklarla sürüyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, çatışmada 3 askerin şehit düştüğü belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"31 Ekim 2016 tarihinde saat 11:15 sularında Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı unsurları tarafından Hakkâri/Çukurca, Hisar Dağı bölgesinde icra edilen operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Çatışma esnasında 13 terörist (9 terörist ölü, 4 terörist ağır yaralı) etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarıyla desteklenen operasyon şu anda devam etmektedir.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

DHA