Dar Alanlarda Fonksiyonel Mobilya Seçimi İçin En İyi Öneriler

Dar Alanlarda Fonksiyonel Mobilya Seçimi İçin En İyi Öneriler
Güncelleme:

Dar alanlarda mobilya kullanmadan önce, alanı ölçerek mobilyaların boyutlarını belirlemelisiniz. Böylece, mobilyaların odaya sığması ve kullanım amacınıza uygun olmasını sağlamış olursunuz. Bu süreçte fonksiyonel özelliğe sahip mobilyalar, size uzun vadede kolaylık sağlayacaktır.

Küçük ama etkili organize sağlamak için mobilya seçiminde, alanın boyutuna dikkat ederek hareket edebilirsiniz. En dar odaları dahi şık ve kullanışlı hale getirmek isterseniz, Bellona olarak sizlere bu konuda önerilerimiz olacak.

Dar alanlarda hangi mobilyaların daha çok kullanışlı olduğunu biliyor musunuz? Odanın biçimine göre uygun bir ürün seçerek küçük alanlarda, büyük dünyanızı yaşayabilirsiniz. Ergonomiyi ve estetiği bir arada görmek için, tavsiyelerimizin size yön vermesine imkan tanıyabilirsiniz.

Öğrenci evinde ya da küçük evlerde, işlevsel mobilyaları tercih ederek konfor alanınızı kontrol edebilirsiniz. Bu kontrolü sağlamak adına, dar alanlarda fonksiyonel mobilyaları kullanmayı deneyebilirsiniz.

Hem rahat edeceğiniz hem de tarzınızı görebileceğiniz birçok ürün sizi Bellona’da beklerken, alışverişe çıkmadan önce bu satırları okuyup dar alanları değerlendirme konusunda ilham alabilirsiniz!

Dar Alanlarda Fonksiyonel Mobilya Seçimi İçin En İyi Öneriler - Resim : 1

Dar Alanlarda Fonksiyonel Mobilya Seçimi İçin 9 Öneri

1) Çok Amaçlı Mobilyaları Kullanın

Birçok fonksiyonu yerine getirebilen mobilyalar, dar alanlarda yaşayan kişiler için ideal seçimlerden biri olur. Örneğin, depolama alanı sağlayan bir koltuk yatağa dönüştürülebilir. Ayrıca katlanabilir masa veya duvar ünitesi gibi mobilyalar çok amaçlı olarak kullanılabilir. Bu tür mobilyaları tercih ederek dar alanlarda yerden tasarruf sağlanabilir.

Oda içindeki kişi sayısına göre mobilyaların işlevi ayarlanabilir. Çok amaçlı mobilyaları Bellona’da seçebilirsiniz. Temin etmeden önce alanın ölçüsünü hesaplamayı unutmayın.

2) Duvar Ünitelerinden Yardım Alın

Dar alanlarda duvar üniteleri oldukça işlevsel şekilde kullanılır. Depolama alanı sağlayan raflar, kitaplık, televizyon ünitesi, masa gibi çeşitli fonksiyonlara sahip duvar üniteleri seçerek dar odaları organize edebilirsiniz. Eğer eşyalarınızı depolamak için bir mobilya almayı düşünüyorsanız, duvara monte edilen üniteler size hitap edebilir.

Duvar ünitesini karmaşık görüntüyü kamufle etmek için tercih edebilirsiniz. Örneğin, kabloların olduğu duvarda kablo görünümünü kapatmak için duvara monte edilmiş televizyon ünitesi konumlandırabilirsiniz.

3) Tek Parça Oturma Alanı Hazırlayın

Dar odalarda oturma alanı hazırlarken 4 parçalı oturma grubu almak yerine, bu alanlar için köşe koltuk tercih edebilirsiniz. Köşe koltuğu, odadaki kullanım alanına göre ayarlayabilirsiniz. Bellona’da kendi köşe koltuğunuzu istediğiniz ölçüde ayarlama imkanınız bulunuyor. Dilerseniz bu şansınızı kullanarak en dar odalara dahi uyum sağlayan oturma alanını elde edebilirsiniz.

Tek parça görünen ama aynı zamanda çok işlevsel olan L koltuklar sayesinde, dilediğiniz gibi dinlenebilirsiniz. Yatak haline gelen bu mobilyalar sayesinde misafirlerinizi de rahatça ağırlayabilirsiniz. Berjer ve koltukla alan tasarrufu sağlayamadığınız durumlar için tek parça köşe koltukları dar odalarda kullanmayı deneyebilirsiniz.

4) Katlanabilir Mobilyalarla Alan Açın

Katlanabilir mobilyalar, dar alanlarda yaşayanlar için harika bir seçim olacaktır. Örneğin, katlanabilir sandalyeler, masa, sehpa gibi mobilyalar ihtiyaç duyulduğunda açılabilir ve daha sonra katlanarak saklanabilir. Bu tür mobilyalar, kapalı haldeyken dar alanlarda rahat hareket imkanı sunar. Özellikle de katlanan masa ve sandalyeler sayesinde, koltuk çevresinde geniş bir alan elde edilir.

Dar alanları daha verimli kullanmak için katlanabilen çalışma masası tercih edilebilir. Özellikle de stüdyo tarzı evlerde ya da dar çocuk odalarında çalışma masası tercihinde katlanan ürünler ön plana çıkar. Aynı zamanda küçük ve dar balkonlar için de katlanabilen balkon mobilyaları daha çok rağbet görmektedir.

5) Duvar Yataklarıyla Düzen Sağlayın

Duvara monte edilen yataklar, dar ve küçük alanlarda yaşayanlar için ergonomik bir seçim olabilir. Gündüzleri yatağı kaldırarak daha fazla yaşam alanı elde edebilirsiniz. Bu önerimiz, özellikle de kalabalık evlerde hayata geçebilir. Genç odası dizayn ederken duvara monte edilen yataklar tercih edilirse, oda içinde sosyal zaman geçirmek için daha geniş bir alan elde edilebilir.

Çok küçük bir yatak odası için ne yapsak diye düşünüyorsanız, duvara monte edilen yatakları kullanarak daha işlevsel ürünlere evinizde yer açabilirsiniz. Bu tür mobilyaları profesyonel merkezlerden temin ederek duvara sabitlenmesini uzman ellere bırakabilirsiniz. Yatak kullanım dışında kapandığında, çalışma masası ya da oyun için yer açacaktır.

6) Aynalı Mobilyalarla Alanı Geniş Gösterin

Aynalı mobilyalar, dar alanlarda yaşayanlar için çok sık önerilir. Çünkü ayna kullanımı sayesinde alan daha geniş gösterilir. Hem depolama hem de aynalı yüzeylerin birleşimi, daha geniş bir alan hissi yaratabilir. Bu hissi evinizde yaşamak için, mobilya seçiminde irili ufaklı ayna detayı olan ürünlere göz atabilirsiniz. Özellikle de dar odanız, güneşi çok fazla almıyorsa daha büyük parçalı aynalı mobilyaları tercih edebilirsiniz.

Dar bir odada aynayı nasıl kullanabilirim diyorsanız, yatak odası için geniş makyaj aynası tercih edebilirsiniz. Dar bir mutfak için duvara sabitlenen dekoratif aynaları değerlendirebilirsiniz. Salon ve oturma alanında ise hem dekoratif aynaları hem de ince ve uzun ayaklı boy aynasını dekor amaçlı kullanabilirsiniz. Bu sayede dar alanları daha verimli şekilde kullanabilirsiniz.

7) Yükseltilebilir Mobilyalarla Pratiklik Kazanın

Yükseltilebilir mobilyalar, yemek masası veya çalışma masası olarak kullanılabilen küçük bir yüzeyden daha büyük bir yüzeye çıkarılabilen mobilyalar olarak bu sektörde kendine yer bulmuştur. Dar alanlarda yaşayanlar için oldukça işlevseldir. Hatta kalabalık aileler için de alternatif bir üründür.

Hem orta sehpa olan hem de yemek masasına dönüşebilen birçok ürün piyasada yer alır. Bu mobilyaları dar odalarda pek çok amaçla kullanabilirsiniz.

Çocukların ders ve etkinlik masası ihtiyacında, çay ve kahve servislerinde orta sehpa olarak, yemek saatinde ise yemek masası halinde kullanabilirsiniz. Boyu ayarlanabilen masalar, dar alanlarda size avantaj sunar.

8) Sürgü Kapaklı Dolapları Kullanmaya Başlayın

Sürgülü kapaklı dolaplar, geleneksel kapılı dolaplara göre daha az alan kaplamaktadır. Kapıları açmak için ekstra alan bırakmak zorunda kalmazsınız ve bu sayede daha fazla hareket alanı kazanabilirsiniz. Sürgülü kapaklı dolaplar, odanıza modern ve şık bir görünüm kazandırmaya yardım eder. Yatak ile arasındaki kısa mesafeyi de kamufle eder.

Bu tür mobilyaların kapıları dışa doğru açılmadığı için dolabın önünde daha fazla alan kalır. Bu sayede dolaptaki eşyalara daha rahat erişebilirsiniz. Bu tür kapaklı mobilyalar sayesinde yetersiz alanın olduğu odalar daha kullanışlı hale gelir. Genç odasında ve yatak odasında eşya depolamak için tercih edilebilir. Dar mutfaklar için de yine sürgülü kapısı olan kiler dolabı kullanılabilir.

9) Bazalı Ürünleri Tercih Edin

Dar bir oda hazırlıyorsanız, dolaplar için yeriniz çok sınırlıysa bazalı ürünleri tercih ederek odayı en verimli şekilde kullanabilirsiniz. Bazalı ve depolama alanı olan ürünler sayesinde, nadir kullandığınız eşyaları gizleyebilirsiniz.

Alanın kısıtlı olduğu evlerde, battaniye ve yastık gibi büyük eşyalar genellikle baza altında saklanır. Bu tür büyük eşyaları düzenlemek için mobilya seçiminde baza imkanı sunan modellere bakabilirsiniz.

Dar alanları daha kullanışlı hale getirmek, eşyaları uzun ömürlü kullanmak için estetiğe önem verildiği gibi işlevsel olmasına da dikkat edilmelidir. Ergonomi ve estetik bir aradayken, odaların keyifle kullanılması mümkün olur. Bellona sizin için bazalı ve depolama alanı olan birçok mobilyayı sunmaktadır.