Darbe gecesi köprü üzerinde film gibi olay

Darbe gecesi köprü üzerinde film gibi olay

Darbe girişiminin yaşandığı Boğaziçi Köprüsü'nde bir kadın taksi içinde doğum yaptı.

Darbe girişiminin yaşandığı gecenin sabahında Boğaziçi Köprüsü'nde taksi içerisinde hamile bir kadının doğumunu gerçekleştiren doktor Mehmet Çelik, o anları anlattı. Doktor Çelik, "Hayatımız boyunca unutamayacağımız bir olaya tanıklık ettik. Öylesine kötü bir günde biraz olsun içimizi ısıtan bir hadise yaşamış olduk" dedi.

15 Temmuz askeri darbe girişiminin sabahında Ataşehir'deki evinden Şişli'de çalıştığı hastaneye gitmek için yola çıkan anestezi ve ağrı uzmanı doktor Mehmet Çelik, trafik yoğunluğu sebebiyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçmek istedi. Daha sonra Marmaray'ı deneyen doktor Çelik burada da oluşan yoğunluk nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nün kullandı. Köprü üzerinde ilerlemeye çalışan Doktor Mehmet Çelik bu sırada önündeki araçta bir kargaşanın olduğunu fark etti. Aracını olduğu yere bırakan Çelik, yardım için hemen taksiye doğru koştu. Taksi içerisinde doğum yapan bir kadını gören Mehmet Çelik, kendisinin doktor olduğunu söyleyerek doğum yapan kadına yardımcı olmaya çalıştı. Taksinin içine giren doktor, kız çocuğuna hamile olan kadına doğum yaptırdı. Doktor Çelik, bebeğin göbek bağını da vatandaşların arabalarında bulunan sağlık çantalarından getirdiği makasla kesti.

Darbe gecesi köprü üzerinde film gibi olay

"Öndeki arabada bir hareketlenme olduğunu fark ettim"

Doğumu gerçekleştiren doktor Mehmet Çelik ise yaşadığı anlara kendisinin bile inanamadığı söyledi.

Anne ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, Doktor Mehmet Çelik ise o anları şöyle anlattı: "Olay sabahı evimden hastaneye gidiyordum. Nöbetçi olduğum için hastaneye gitmem gerekiyordu. Bütün yollar kapalıydı. Marmaray, vapurlar çalışmıyordu. 2 saat kadar karşıya geçmek için uğraştıktan sonra tam eve gitmeye karar vermişken, Boğaziçi Köprüsü'nün açılmak üzere olduğu radyodan anons edildi. Bunun üzerine yönümü Boğaziçi Köprüsü'ne çevirdim. Boğaziçi Köprüsü girişinde Altunizade kavşağında trafik tamamen durdu. O noktada beklerden öndeki arabada bir hareketlenme olduğunu, insanların oraya doğru koşuşturduklarını fark ettim. Bir sağlık problemi olduğunu anlayıp, yardım edebileceğim düşüncesiyle olay yerinde doğru hareketlendim. Benim oraya koştuğumu görenler doktor musunuz dedi. Ben de evet dedim."

"Anne de, bebek de gayet iyiydi"

Olay yerine gittiğinde bir kadının doğum yapmak üzere olduğunu belirten Mehmet Çelik, "Taksinin arka koltuğunda yatan ve doğum yapmak üzere olan bir kadın olduğunu gördüm. Olay yerine ulaşmamla birlikte hemen hemen aynı anda doğum da oldu. Bebek geldi, doğumu gerçekleştirdik. Bebeğin göbeğini kestik. Vatandaşlar yardımcı oldu. Arabalarındaki ilk yardım malzemelerini getirmişti. Annenin, bebeğin kontrolünü yaptık, sağlıklı bir şekilde gerçekleşti. Anne de, bebek de gayet iyiydi" şeklinde konuştu.

"Heyecan verici bir şey"

Doktor Mehmet Çelik olay anında yaşadığı duyguları dile getirerek, "Bir sağlık problemi olduğunu anlayınca zaten mesleki bir refleksle koşuyorsunuz. Doğum olduğunu görünce bu bir mutluluk kaynağı da oldu açıkçası. Ortada mutlu bir olay var. Bir canının gelmesi var, buna yardımcı olmak, tanıklık etmek çok mutluluk verici bir şey. Çok da heyecan verici bir şey. Anestezi ve ağrı tedavisi uzmanıyım. Bu yüzden de çok alışık olmadığım bir durumdu. Bu yüzden de ekstra bir heyecan yaşadım" dedi.

Mehmet Çelik, çevrede bulunan vatandaşların da kendisine yardım ettiğini anlatarak, "Bir kadın taksi şoförü taksiyi kullanıyordu. O da çok yardımcı oldu. Hayatımız boyunca unutamayacağımız bir olaya tanıklık ettik. Öylesine kötü bir günde biraz olsun içimizi ısıtan bir hadise yaşamış olduk" ifadelerini kullandı.

"Babam ve Oğlum" filminde de benzer bir sahnenin olduğunun hatırlatılması üzerine doktor Çelik, "Filmi izledim hatta filmi izlerken o sahneyi biraz da abartılı bulmuştum. Böyle şeyler ancak filmlerde olur gibi bir tavrım da olmuştu. Kaderin cilvesi mi demek, darbe girişiminin olduğu bir sabah üstelik de aynı şekilde başıma geldi" diye konuştu.

Öte yandan, anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

İHA