Darbeci binbaşıdan şok sözler: ''Erdoğan'ı tutukladık''

Darbeci binbaşıdan şok sözler: ''Erdoğan'ı tutukladık''

FETÖ'cü binbaşının darbe girişimi gecesi, "resmi bir TSK emri" diye okuduğu paçavra bildiride skandal ifadelerin olduğu ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında gözaltına alınan askeri öğrenciler, İstanbul'daki Sabiha Gökçen Havalimanı'na terörist saldırı olduğu gerekçesiyle götürüldüklerini belirtti. FETÖ'cü komutanın o anlarda, "Şu anda resmi bir TSK emrini okuyorum. Erdoğan ve bazı bakanları ile milletvekilleri şu anda tutuklanmış ve Ankara'ya götürülmüştür" dediği ortaya çıktı.

Gözaltına alınanlardan İstanbul Yeşilyurt'taki Hava Harp Okulu üçüncü sınıf öğrencisi G.K, ifadesinde, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz günü Yalova'daki kampa geldiğini ve burayı denetlediğini daha sonra da ayrıldığını söyledi.

OTOBÜSLERLE TAŞIMIŞLAR
 
Kampta gece saat 22.00 sıralarında yat içtimasının alındığını sonra da teçhizatlıeğitim alanında toplandıklarını ifade eden G.K, 4. Filo Komutanı Binbaşı Ferhat Günay ile Yüzbaşı Hasan Durak'ın ciddiyetsiz bir biçimde tebessüm ederek tatbikat olacağını ve öğrencilerin bugünkü koşullarda yeterince yorulmadıklarını söylediklerini aktardı. Daha sonra otobüslere bindirildiklerini dile getiren G.K, kimin hangi otobüse bineceğinin Binbaşı Günay tarafından belirlendiğini ve 10 otobüsün bulunduğunu belirtti.
 
AK PARTİ TERÖR ÖRGÜTÜ
 
Aynı okulda eğitim gören ve gözaltına alınanlardan E.S. ise kaldıkları kampta tatbikat olacağının söylenmesinin ardından eğitim alanında toplandıklarını söyledi. Otobüse bindirildikten sonra kendilerine silah ve mühimmat dağıtıldığını aktaran S, “Filo Komutanımız Ferhat Günay ayağa kalkarak elinde MP-5 ile tüm öğrencilere hitaben, 'Şu anda resmi bir TSK emrini okuyorum. AKP terör örgütüdür. Terörist başı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanları ile milletvekilleri şu anda tutuklanmış ve Ankara'ya götürülmüştür. Şu an bizimle birlikte olmak istemeyen, ayrılmak isteyen varsa ayrılabilir ancak ayrılana da mermi en yakınından gelebilir' diyerek bizi korkuttu ve tehdit etti" diye konuştu.
 
SİLAHLA TEHDİT
 
Askeri öğrenci E.S, Günay'ın konuşma yaptığı sırada sürekli olarak elinde bulunan silahı gösterdiğini söyledi. Sabiha Gökçen Havalimanına doğru gittikleri sırada komutanlarının silahlara vatandaşların müdahale edebileceğini ve kimsenin silahlarını kaptırmamasını istediğini ileri süren E.S, gerektiğinde ateş etmeleri yönünde emir verildiğini anlattı. Telefonla görüşen bir arkadaşının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka hitap ettiğini öğrendiğini söylemesinin ardından Binbaşı Günay'ın yalan söylediğini anladıklarını anlatan E.S, havalimanına doğru geldiklerinde araçtan indiklerini ve kendilerine bu sırada ateş açıldığını ifade etti.
 
Sabiha Gökçen Havalimanı basan FETÖ'nün teröristleri, askeri öğrencileri motive etmek için TSK'nın talimatıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakalayıp Ankara'ya getirildiği yalanını söylemiş. Öğrencilerden G.K, “Filo komutanı bize Terörist başı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar tutuklanmış ve Ankara'ya götürülmüştür dediler" diye konuştu.

 

Yeni Şafak