Darbeci kadın pilot isim verdi

Darbeci kadın pilot isim verdi

15 Temmuz gecesi, darbecileri taşıyan kadın pilot Kerime Kumaş, 4 darbeci subayın kimliklerini verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul semalarında uçuş yapıp darbecilere lojistik sağladığı gerekçesiyle tutuklanan helikopter pilotu Kerime Kumaş Yıldırım, Nakkaştepe'de caddeye inerek helikoptere aldığı 4 darbeci subayın kimliklerini polise verdi.

HELİKOPTERE BİNEN 4 DARBECİ SUBAY

Sosyal medyada da çok konuşulan Nakkaştepe'de caddeye inen UH-1H helikopterinin pilotu Üsteğmen Kerime Kumaş Yıldırım, emniyetteki ifadesinde, helikopteri kendisinin kullandığını ve görüntülerde kaçarak son anda helikoptere binen kişilerin 4 subay olduğunu açıkladı. O noktaya Harp Akademileri Komutanlığı'ndan Albay Özcan Korhan'ın talimatı ile gittiğini söyleyen Yıldırım, subayları teşhis de etti.

Üsteğmen Kerime Kumaş Yıldırım'ın verdiği bilgilere göre helikoptere kaçmak üzere binen subaylar Kurmay Binbaşı Ahmet Kaya, Yüzbaşı Fatih Özdemir, Yüzbaşı Mustafa Kıyı ve Yüzbaşı Murat Parladı.

HALKTAN KORKUP ÜNİFORMALARI ÇIKARDILAR

Sabah'ın haberine göre; helikoptere binen söz konusu darbeci askerlerin halkın tepkisinden korkarak sivil kıyafetler giydikleri anlaşıldı. İfadelerine başvurulan cuntacılar, sivil araçlarında bulundukları sırada halkın sokaklara döküldüğünü, trafiğin tıkanması üzerine tepkilerden korktukları için sivil kıyafetleri giydiklerini anlattı.

Sabah