Darbeci komutan yalvarmış !

Darbeci komutan yalvarmış !

AK Parti il binasını basan darbeci komutan, binaya akın eden halkı görünce AK Parti İl Başkanı'na yalvarmış.

FETÖ'cü bir üsteğmen 15 Temmuz gecesi AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na gelerek İl Başkanı Selim Temurci’yi teslim almaya çalıştı. Vatandaşların akın akın il binasına geldiklerini gören üsteğmen neye uğradığını şaşırdı. Temurci’ye yalvaran üsteğmen “Başkanım beni koruyun” diyerek kaçtı.

15 Temmuz gecesi AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda yaşananlar FETÖ'cü teröristlerin millet karşısında nasıl zelil olduğunu ortaya koydu. 15 Temmuz gecesi cuntacı askerlerin hedefinde AK Parti İstanbul il binası da vardı. Köprüyü kapattıktan sonra il binasına gelen askerler, iki giriş kapısını da kapattı. Zorla içeri girip binayı ele geçiren hain askerler İl Başkanı Selim Temurci'yi teslim almak için harekete geçti. Bir binbaşı yanına aldığı askerle birlikte Temurci'nin odasına çıktı. Temurci'yi teslim almak isteyen binbaşıya bir özel kalem çalışanı karşı çıktı ve makam odasına sokmadı. Askere silahını bırakıp öyle gelmesini söyleyen görevli, kapıyı da içeriden kilitledi.

5 DAKİKA KALABİLDİ

Başkanın odasına giremeyen binbaşı aşağıya inerek bu kez bir üsteğmeni yukarı gönderdi. Kapıdaki güvenlik eşliğinde yukarı çıkan üsteğmen başkanlık makamına geldi. Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan görüntülerde tedirgin olduğu her halinden belli olan ve bağırarak binanın boşaltılmasını isteyen üsteğmen Temurci'nin izin vermesiyle makam odasına girdi. Üsteğmen sıkıyönetim kararını tebliğ ettiğini ve Temurci'nin teslim olmasını istedi.

BAŞKANA YALVARDI

Temurci burada darbeci askeri telefon görüşmesi için 5-6 dakika oyaladı ve o sırada sayıları hızla artan vatandaşlar cuntacı askerin barikatlarını yararak binaya giriş yapmaya başladı. Gelişmeleri öğrenene Temurci, üsteğmeni yanına alarak pencereden dışarıyı izletti. Vatandaşları gören üsteğmen, neye uğradığını şaşırdı ve teslim almaya geldiği başkan Temurci'ye yalvararak "Başkanım beni koru" dedi. Temurci, Üsteğmen'i zarar verilmeyeceği teminatını vererek güvenlik görevlilerine teslim etti. İl Başkanı Temurci'nin 5-6 dakikalık süre zarfında CNN ve TGRT Haber kanallarına telefonla bağlandığı öğrenildi. İl başkanlığındaki darbeci askerlere takviye için çıkarılan 2 tank ise Haliç Köprüsü üzerinde vatandaşlar tarafından durduruldu ve etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak