Darbeci komutandan şoke eden dua

Darbeci komutandan şoke eden dua

Kurmay Albay Tanju Poshor'un elle yazılmış "hıdırellez duası" ortaya çıktı.

Eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı darbeci Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor’un odasında ‘Hıdrellez duası’ bulundu

Poshor’un darbe girişimi öncesinde görev yaptığı Kosova’daki Barış Gücü Karargâhı’ndaki odasında yapılan aramada ele geçirilen yazılı ve dijital materyallere el konuldu.

PARTİGÖÇ İLE DİŞLİ DE NOTTA

Bu belgeler arasında Poshor’un el yazısı ile yazılmış ‘Hıdrellez duası’ olduğu anlaşılan bir kâğıt da yer aldı. Kâğıtta bir ev çizdiği görülen Poshor’un başarı ve makam dileğinde bulunduğu duasının altına bir çukur çizdiği, bunun üzerine “Tayyip ve Ergenekoncuların ölüşü” notunu düştüğü görüldü.

1295401_293feba6c866921504703c8170788503.jpg

Poshor’un ‘Hıdrellez notu’nda yine evin yanına yıldız işaretleri yaptığı ve yıldızın altına bazı isimler yazdığı anlaşıldı. İhsan, Harun, Uğur, Ömer gibi isimlerin yanı sıra kendi ismi ile sözde darbe bildirisinde imzası bulunan Tuğgeneral Mehmet Partigöç ile eski Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli’nin de isimleri kâğıtta yer aldı. Her iki isim de darbe soruşturmasında tutuklandı. Savcılık, Poshor’un arkadaşı olduğu düşünülen diğer isimleri araştırıyor.

Habertürk

Etiketler komutan darbeci tayyip