Darbeci Tuğgeneral: Talimatı ben verdim !

Darbeci Tuğgeneral: Talimatı ben verdim !

Tuğgeneral Adem Bozduroğlu, darbe talimatını birliklere gönderdiğini itiraf etti.

Darbeci Kara Kuvvetleri Ceri Harekat ve Komuta Kontrol Daire Başkanı olan Tuğgeneral Adem Bozduroğlu, Ankara Başsavcılığı’na verdiği ifadesinde darbe talimatını birliklere gönderdiğini kabul etti.

Bozduroğlu, darbenin gerçekleşmesi durumunda atanacak komutanları ve sıkıyönetim listeleri ile birlikte darbe bildirisini tugaylara kadar yayınlanmasını ve gönderilmesini emrettiğini itiraf etti. Adem Bozduroğlu, mesajları alan birliklerin “ne yapacağız” sorusuna ise “emirleri yerine getirin, talimatları uygulayın” dediğini de anlattı.

Genelkurmay Başkanı’nın esir olduğunu televizyondan öğrendiğini öne süren Bozduroğlu, darbe girişimini bildiği halde İstanbul Merkez Komutanlığı’ndan gelen “sıkıyönetim ve yönetime el koyma mesajını iptal et” emrini uygulamadığını ve iptal etmediğini ifade etti. Komutanlığa gelen aramaları da kendisine bağlattığını söyleyen Bozduroğlu,  darbeyi kimlerin yaptığı sorusuna “okuduğum evraklarda FETÖ ile ilgili bir şey yazmıyordu. O yüzden bu darbeyi FETÖ’cüler yapmış diyemem” dedi.

Star