Darbeciler bir bir tutuklanıyor

Darbeciler bir bir tutuklanıyor

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan çok sayıda asker tutuklanmaya başladı.

Gözaltına alınan Denizli Garnizon  ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özbakır ile 51 rütbeli askeri personel tutuklandı.

Fetullahçı Terör  Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine  ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Denizli Garnizon ve 11.  Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile 51 rütbeli askeri  personel tutuklandı.

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan 105 rütbeli askeri  personelden 58'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı  Tuğgeneral Özbakır ile subay ve astsubaylardan oluşan 51 askeri personel,  çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 6 askeri personel ise tutuksuz yargılanmak  üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanan askeri personel İzmir'e nakledildi, gözaltındaki diğer  askerlerin ise İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 105'i rütbeli  587 askeri personele gözaltı işlemi uygulanmıştı.

ARTVİN GARNİZON KOMUTANI PİYADE  KIDEMLİ ALBAY UĞURCAN GENÇAY TUTUKLANDI

Artvin'de, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma  kapsamında yakalanan Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Uğurcan Gençay  tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Artvin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen  soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Piyade  Albay Gençay'ın, savcılık sorgusu tamamlandı.

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Gençay, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

JANDARMA KURMAY ALBAY TUTUKLANDI

Zonguldak'ta gözaltına alınan Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde gözaltına alınan Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler, akşam saatlerinde Zonguldak Adliyesi'ne getirildi.

  3. Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanlığı'na bağlı Kurmay Başkanı olan Günler, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece 'darbe girişimine destek' iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SİİRT'TE GÖZALTINA ALINAN KOMUTANLAR DA TUTUKLANDI

Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek,  yardımcısı Albay Alican Erkilitlioğlu ve Eruh 2. Komando Tabur Komutanı Yarbay  İsmet Cehreli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, silahlı FETÖ mensuplarının darbe girişimine  ilişkin ülke genelinde başlatılan soruşturmalar kapsamında gerçekleştirilen  operasyonda yakalanan 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Şimşek, yardımcısı  Albay Erkilitlioğlu ve Eruh 2. Komando Tabur Komutanı Yarbay Cehreli işlemlerinin  ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifade işleminin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan  Şimşek, Erkilitlioğlu ve Cehreli, "darbeye teşebbüs" suçundan tutuklanmalarına  karar verildi.

TUGAY KOMUTANI TUTUKLANDI

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde konuşlu bulunan 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü, 15 Temmuz darbe girişiminde karıştığı iddiasıyla tutuklandı. 

Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "15.07.2016 günü saat:22.00 sıralarında ülke genelinde başlayan silahlı kalkışma/darbe girişimine katılan ve Anayasal düzeni zorla değiştirmek teşebbüsünde bulunan ve 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü 16.07.2016 tarihinde gözaltına alınmıştır. Türk Ceza Kanunu'nun 309. maddesindeki, "Anayasayı ihlale teşebbüs" ve 312. maddesindeki "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs edilmesi" suçlarından Elazığ İlinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır" dendi.

KASTAMONU JANDARMA BÖLGE KOMUTANI TUĞGENERAL BAL, TUTUKLANDI

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, adli makamlara tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili olarak polis ekiplerince gözaltına alınan Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal ve Kastamonu İl Jandarma Komutanlığında görevli Kurmay Albay İrfan Kızılarslan, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Kastamonu E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiler.

ISPARTA'DA 2 GENERAL TUTUKLANDI

Darbe girişimi sonrası Isparta'da gözaltına alanın Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin AKkaya ve Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Müstafa Kurutmaz tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 

Darbe girişiminin ardından Isparta Emniyet müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin AKkaya ve Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Müstafa Kurutmaz gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen iki general tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ARDAHAN'DA 12 ASKER TUTUKLANDI

Darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Ardahan 25. Hudut Tugay Komutanlığında görevli 12 asker daha tutuklandı.

Ardahan Hudut Tugay Komutanlığında görevli 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın başta olmak üzere 1 Yüzbaşı, 2 Üsteğmen, 4 Ast. Başçavuş, 2 Ast. K. Üstçavuş, 2 Ast. Üstçavuş, 6 Uzman Çavuş ve 1 Uzman Onbaşı yakalanarak gözaltına alındı. 

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında yapılan operasyonla darbe girişiminde yer aldığı belirtilen 12 asker daha tutuklandı.

ÖZEL KUVVETLER KOMUTANLIĞI'NI BASANLAR DA TUTUKLANDI 

Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Özel Kuvvetller Komutanlığı'nı ele geçirmeye kalkışan 36 darbeci asker tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tuğgeneral Semih Terzi ve iki darbecinin öldüğü olaya adı karışan aralarında albaydan astsubaya kadar birçok rütbelinin bulunduğu darbeciler, Gölbaşı Cumhuriyet Bassavcilığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında yakalanıp adliyeye çıkarılmıştı.Savcılık sorgusu sonrasında tutuklamaya sevk edilen darbeciler, saat 03.00 da Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak askeri cezaevine gönderildi.

İNCİRLİK ÜSSÜ'NÜN TÜRK KOMUTANI TUTUKLANDI

Darbe girişimi nedeniyle Adana'da gözaltına alınanlardan aralarında İncirlik Üssü'nün Türk komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın da bulunduğu 11 asker ile 1 emniyet müdürü tutuklandı.

Darbe girişiminin düzenleyici ve 1'inci derecede yardımcı oldukları iddiası ile gözaltına alınan, 11 rütbeli asker ile 1 emniyet müdürü emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, darbe girişimcilerinin emri ile Ankara ve İstanbul'daki F-16'ların uzun süre havada kalabilmesi için tanker uçakların havalandığı İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Kurmay Albay Halil Çelik, Hakim Teğmen Gani Çetintaş, Hakim Teğmen Faruk Savaş, Hakim Teğmen Mustafa Haşim Boynueğri, Üsteğmen Hasan Şahna, Binbaşı Osman Tunahan Berk, Hava Pilot Kurmay Binbaşı Devrim Egriağaç, Hava Pilot Üsteğmen Fatih Akbulut, Hava Uçak Bakım Kıdemli Üstçavuş Bülent Toygar, Hava Pilot Üsteğmen Hızır Özyuva ve 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Haluk Pamukçu'nun tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklanan şüpheliler, askeri inzibat tarafından Adana Merkez Komutanlığı'na götürüldü. Askerlerin bir kısmının sivil, diğerlerinin de asker üniformalarındaki rütbelerin sökülmüş olduğu görüldü.