Darbeciler Külliye'yi karargah yapacaktı

Darbeciler Külliye'yi karargah yapacaktı

15 Temmuz gecesi demokrasiye saldırıp kan döken FETÖ'cü darbecilerin planı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni karargah yapmakmış.

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün üniformalı askerlerinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne göz diktiği ve darbe girişiminin başarılı sonuçlanması durumunda Külliye'yi karargah olarak kullanmayı planladığı ortaya çıktı.

Darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi FETÖ'cü teröristlerin hedefi haline geldi. Külliye'yi ele geçirmek ve karargah olarak kullanmak istene hainler kendilerine direnen 5 vatandaşı şehit etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Star'a 15 Temmuz gecesi Külliye'de yaşanan sıcak dakikaları ve sonrasında yaşananları şu ifadelerle anlattı:

"Suikast timlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmek üzere yola çıkarken, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni karargah olarak kullanmak isteyen darbecilerin 6 tank ile Külliye'ye yöneldiği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı Koruma Başkanı Ramazan Bal ise Genel Sekreter Kasırga ile görüşüp hemen harekete geçti.

Tüm personel teyakkuza geçerek darbecilere engel oldu.

Koruma ekibi ilk olarak içerideki Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı personelini etkisiz hale getirdi ve Külliye'de depoladıkları silahlara el koydu. Böylece içeriden saldırı ihtimali ortadan kaldırıldı. Dışarıda toplanan halk tanklara engel olurken, darbecilerin iki kez helikopterle indirme denemesini korumalar püskürttü, tüm personel kalkan oldu."

13'ü kıskıvrak yakalanmıştı

Külliye'ye saldırı girişiminde bulunan FETÖ/PDY mensubu 3'ü rütbeli 13 asker güvenlik ekiplerinin müdahalesi sonucu gözaltına alınmıştı.

Etiketler darbe girişimi