Darbecinin oyununu Akar bozdu !

Darbecinin oyununu Akar bozdu !

Darbe girişimi sırasında başrol oynayan Mehmet Dişli'yi yanında getiren Genelkurmay Başkanı Akar darbecilerin oyunun bozdu.

Darbe girişimi gecesi komutanlık katında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın başına silah dayanmasında başrolde olduğu belirtilen yakın çalışma arkadaşı Tümgeneral Mehmet Dişli’nin, daha sonra ‘darbecilerden yana değilmiş’ gibi bir oyun oynadığı, ancak bu oyunu bizzat Akar’ın bozduğu belirtildi.

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre Akar, rehin tutulduğu Akıncı Üssü’nde kurtarıldıktan sonra Başbakan Binali Yıldırım’la görüşmek için helikopterle Çankaya Köşkü’ne gitti. Bu sırada helikopterden Akar’la birlikte Dişli’nin de inmesi kafaları karıştırdı. Ancak gözleri kapalı olduğu sırada kendisine darbe bildirisini imzalayıp okuması için iknaya çalışan, “İmzalarsanız hayati tehlikeniz olmayacak” dediği öne sürülen Dişli’nin, girişim başarısız olunca kendisini darbe karşıtı gibi göstermeye çalıştığı iddia edildi. Ellerine plastik kelepçe takarak kendisini derdest edilmiş gibi gösteren Dişli, daha sonra Akar’la birlikte Çankaya Köşkü’ne gitti. Kulislerde konuşulan iddialara göre Orgeneral Akar, Başbakanlık’taemniyet güçlerine kendisini alıkoyanlardan birisinin de Tümgeneral Dişli olduğunu söyleyip, gözaltına alınmasını istedi. Akar’ın bu sözleri üzerine Tümgeneral Dişli, darbe girişiminden gözaltına alındı. 

KARDEŞİM DE OLSA DARBEYE KARŞIYIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, tümgeneral olan kardeşi Mehmet Dişli’nin darbeye karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınmasına ilişkin sosyal medyahesabı Twitter üzerinden açıklama yaptı. Dişli, “Kardeşim de olsa duruşumuz değişmez, biz ölümüne darbeye hayır dedik” dedi. Dişli’nin açıklaması şöyle: “Biz Türkiyemiz ve ay yıldızlı bayrağımızın emrindeyiz. Liderimiz dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Soyadı Dişli olan Tümgeneral kardeşim de olsa asla ve asla duruşumuz değişmez, aksine katmerlenir. Biz ölümüne darbeye hayır dedik, demeye devam edeceğiz.”

Hürriyet