Darbedilen taksiciye ziyaret

Darbedilen taksiciye ziyaret

Müşterisini takside sigara içmemesi konusunda uyaran daha sonra dayak yiyen taksiciye anlamlı bir ziyaret geldi.

İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Özdemir, Taksim'de iki gün önce sigara içmemesi için uyardığı müşterisinin arkadaşları tarafından darbedilen taksi şoförünü ziyaret etti.

Özdemir, şoför Volkan Ateş'i evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini sundu.

Olay nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Özdemir, "Bakanlık olarak 19 Temmuz 2009'dan bu yana tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi için mücadele veriyoruz. Halkımızın bu konuda farkındalığını artırmak için düzenli denetimler yapıyor ve tütün ürünlerinin sağlığa zararları konusunda toplumu bilinçlendirmek için gayret ediyoruz." dedi.

Gayretlerinin boşa çıkmadığını görmekten son derece mutlu olduğunu belirten Özdemir, halk sağlığı açısından çok önemli olan bu örnek davranışı gösterdiği için taksi şoförü Ateş'e teşekkür etti.

Sağlık Bakanlığı olarak, bundan sonraki süreçte Ateş'in yanında olacaklarını vurgulayan Özdemir, gerekli tüm sağlık kontrollerinin bizzat takibinin yapılacağını söyledi. Özdemir, hukuk mücadelesinde de Ateş'in yanında olacaklarını, tam destek vereceklerini belirtti.

Taksi şoförü Ateş de yaşadığı olay üzerine İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerinin ziyaretinin kendisini duygulandırdığını dile getirdi.

İstanbul Taksim'de, iki gün önce ÜBER taksi uygulamasında çalışan bir şoför, araçta sigara içen yolcusunu uyarınca, yolcunun arkadaşı tarafından darbedilmişti.

AA