DEAŞ'tan AK Partililere saldırı emri

DEAŞ'tan AK Partililere saldırı emri

DEAŞ, Türkçe ve İngilizce ve 8 dilde yayınladığı Rumiyah adlı dergisinin bu ayki sayısında Türkiye'deki militanlarına alçak bir çağrıda bulundu.

Kanlı terör örgütü DEAŞ, Türkiye'deki militanlarına AKP üyeleri ile polis, asker ve hakimlerin öldürülmesi çağrısı yaparken TAK'ın üstlendiği Diyarbakır'daki saldırıyı tekrar üstlendi.

DEAŞ Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere 8 dilde yayınladığı Rumiyah adlı dergisinin bu ayki sayısında Türkiye'deki militanlarına çağrı yaparak, AKP üyeleri ile polis, asker ve hakimlerin öldürülmesini istedi. Diyarbakır saldırısının görüntülerini derginin kapağına taşıyan DEAŞ, saldırıyı ısrarla bir kez daha üstlendi.

Diyarbakır'daki saldırıyı PKK'nın yan örgütü TAK kendi internet sitesinden bir açıklama yayımlayarak üstlenmişti. Diyarbakır Valiliği de yaptığı açıklamada bombalı saldırıyı telsiz konuşmalarına dayanarak PKK'nın yaptığını açıklamıştı.

DEAŞ'IN DERGİSİ SALDIRIYI KAPAĞA TAŞIDI

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre teröristlerin 52 sayfalık Rumiyah dergisinin bu ayki sayısında geçtiğimiz hafta Diyarbakır Bağlar'da Emniyet müdürlüğünün ek binası yakınlarında yapılan ve TAK örgütünün üstlendiği saldırıyı kapak yapan DEAŞ, bir kez daha saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü. Saldırının DEAŞ'ın lideri Bağdadi'nin Türkiye'de saldırılar yapılması yönündeki çağrısına dayanarak yapıldığı belirtildi.

pjpgugnhax0z.jpg

TÜM DEVLET MENSUPLARINA SALDIRI ÇAĞRISI

Dergide Türkiye'deki militanları için AKP üyelerine saldırma ve Türkiye'de cihat yapma çağrısında bulunan DEAŞ, Türkiye'deki militanlarına şunları söyledi:

"AK Partilileri öldürün. Erdoğan'ın destekçilerine, yardımcılarına ve onun partisini destekleyenlere de saldırın. Küfrün ve tağutun başkanlarına saldırın. Polis ve askerleri öldürün. Tağutun alimlerini öldürün. Hakimleri de öldürün. Kafir Türk askeri size geliyor. Onların kanı köpeğin kanı gibidir."

Sputnik