DEAŞ'ın finans ayağına operasyon: 7 gözaltı

DEAŞ'ın finans ayağına operasyon: 7 gözaltı
Güncelleme:

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a WhatsApp'ta açtıkları grup üzerinden para toplayarak finansman sağladıkları belirlenen 7 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terörizmin finansmanın önlenmesine yönelik soruşturma kapsamında, Whatsapp'ta "Allah Yolunda" adıyla açılan grupta Suriye'de bulunan HOL Kampındaki DEAŞ örgütü mensuplarına ulaştırılmak üzere çeşitli örgütsel terimler kullanılarak para toplandığı belirlendi. Bu yolla DEAŞ terör örgütüne finansman sağlandığı şeklindeki istihbari bilgiler ışığında yapılan çalışmalarda İstanbul'da ikamet eden 7 şüphelinin grupta para topladığı tespit edildi. 

Bu şüphelilerden bir tanesinin daha önce terörizmin finansmanı kapsamında adli işlem gördüğü ve yargılanmasının devam ettiği ortaya çıktı. Şüphelilerin, iletişim trafiği kayıtlarında çok sayıda örgüt üyeliğinden işlem gören kişilerle görüşme kayıtlarının olduğu, MASAK'tan alınan banka hesap hareketlerinde de örgütsel terimli işlem açıklamalarıyla para transferlerinin olduğu, aralarında para transfer kaydı bulunan kişilerin birkaçıyla ortak şüpheli para hareketlerinin olduğu da tespit edildi.

7 İLÇEDE OPERASYON

Bunun üzerine Tuzla, Bahçelievler, Beyoğlu, Pendik, Üsküdar, Kağıthane ve Avcılar'da ikamet eden 7 şüpheli hakkında bugün eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda tüm şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. 

DHA